:

18 hónap, 51 út, állami különgép: ennyi pénzt költöttek Orbánra és stábjára

Bár csak összesített adatokat küldtek, így nem tudni, az egyes utakon milyen áron szállt meg a miniszterelnök delegációja és mekkora napidíjat utaltak ki a résztvevőknek, az összeg így is tetemes:  2022 eleje óta több mint 500 millió forint ment el a kormányfő utazásaira.

Az elmúlt másfél évben 51 hivatalos látogatást tett külföldön Orbán Viktor, közülük 18 alkalommal utazott a Magyar Honvédség által vásárolt Airbus A319-es különgépen – tudta meg az rtl.hu.

Több ebből Friss adatok: így alakulnak az ipari termelői árak Nem lopták el a pénzed a Revoluton? Nem biztos, hogy azért, mert annyival okosabb vagy!

Az utazások a Külgazdasági és Külügyminisztérium adatközlése szerint a napidíjat, a szállást és az útiköltséget is beleértve mintegy 502 millió forintba kerültek. Részleteket nem közöltek.

Az RTL megkereste Orbán Viktort is a sajtósán keresztül, de kérdéseikre nem érkezett válasz.

A rendelkezésre álló adatok szerint

az 51 út 502 millió forintos költségvetéséből 395 millió forintot fordítottak szállásra,14 millió forintot napidíjra,az útiköltség 93 millió forint volt.

Az adatok részletezése azért volna fontos, mert több esetben is felmerült, hogy kifejezetten drágán, luxuskörülmények között béreltek szállást a kormányfő delegációjának.

Ilyen volt például a tavaly júliusi bécsi látogatás, ahol a magyar küldöttség az osztrák főváros egyik legdrágább hoteljében szállt meg.

Amikor legutóbb még közölték a részletes adatokat, kiderült például, hogy a tavaly januári párizsi út során

a 7 fős delegáció szállására 5,2 millió forintot számoltak el, ami fejenként csaknem 750 ezer forintot jelent.

The post 18 hónap, 51 út, állami különgép: ennyi pénzt költöttek Orbánra és stábjára appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés