:

Keményebben büntetnék a gyorshajtást, íme a számok

Keményebben büntetnék a gyorshajtást, íme a számok

Megjelent a kormány honlapján annak a rendeletnek a tervezete, amellyel jelentősen szigorítanák az egyes közlekedési szabályszegések, például a gyorshajtás büntetési tételeit.

A közlekedési közigazgatási bírságokkal összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezet szerint így emelkednének gyorshajtás esetén a büntetési tételek:

Ha a megengedett legnagyobb sebesség 50 kilométer/óra:

15 km/h-s túllépés esetén 30 ezer forint helyett 39 ezer,25 km/h-s túllépésnél 45 ezer helyett 58 500 forint lesz a büntetés,35 km/h-s túllépésnél 60 ezer helyett 78 ezres csekk jön majd.45 km/h-s túllépésnél 90 ezres csekk helyett 117 ezres jön,55 km/h-s túllépésnél 130 ezer helyett 169 ezer,65 km/h-s túllépésnél 200 ezer helyett 260 ezer,75 km/h-s, vagy afeletti túllépésnél pedig 300 ezres helyett 390 ezres büntetést kap a sofőr.

Ha a megengedett legnagyobb sebesség 50 és 100 kilométer/óra között, vagy 100 km/óra felett van, akkor ugyanezek a büntetési tételek, csak a sebbeséghatár túllépésének mértéke emelkedik.

A módosítások szeptember elsején lépnek hatályba.

Aprópénzt fizetnek a magyar gyorshajtók, és ez emberéletekbe kerül

A mostani szigorítás nem előzmény nélküli:júliusban Budapesten az Árpád-hídon halálost balesetet okozott egy Mercedes, amelynek vezetője az ott megengedett 70 kilométer/órás sebesség helyett 130-nál is többel hajthatott. A híd közepe felé elveszítette az uralmát az autó felett, és elütött egy szalagkorlát mögött szabályosan közlekedő, 26 éves kerékpárost. Ő nem sokkal később meghalt.

The post Keményebben büntetnék a gyorshajtást, íme a számok appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés