:

Ez a nap is eljött: kész a Lánchíd

Elkészült a Lánchíd felújítása. Péntek este piknikkel, perecosztással, fényoroszlánokkal adják át a gyalogosoknak.

A híd felújítását másfél hónappal az eredeti határidő előtt fejezik be. A Lánchíd megkapta a teljes körű forgalomba helyezéshez szükséges hatósági engedélyeket, így augusztus 4-én, pénteken már a gyalogosok is használhatják. A járdák és velük együtt a hídfőkben lévő aluljáról megnyitása egyúttal a Lánchíd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti, ezért történelmi pillanatnak számít Budapest életében, írja a BKK.

A járdákat 2021. március 17-én zárta le a kivitelező A-Híd Zrt., hogy elvégezze a felújításhoz szükséges előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. A hidat és környezetét 2021. június 16-án zárták le teljesen.

A híd megújult útpályáján tavaly december 16. óta közlekedhetnek a közösségi közlekedés autóbuszaival, taxival, motorral, kerékpárral, rollerrel, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművekkel utazók. A budapestiek döntése nyomán, továbbá civil és szakmai szervezetek egyetértésével

a felújítás befejezése után is marad a jelenlegi forgalmi rend az útpályán.

A péntek esti Lánchíd-piknik augusztus 4-én 18 órakor kezdődik, éjfélig tart. A híd budai és pesti oldalán fagyival, pereccel és limonádéval várják a hídavatókat, a pesti oldalon lesz gyereksátor (benne egy Lego-építménnyel a hídról). A felnőtteket csoportos, vezetett séták várják (a regisztráció már lezárult). Elvileg a hídmester irodáját is meg lehet majd nézni.

The post Ez a nap is eljött: kész a Lánchíd appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés