:

Navalnij: még 19 év Putyin legnagyobb kritikusának

Navalnij: még 19 év Putyin legnagyobb kritikusának

A bebörtönzött orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt pénteken további 19 év börtönbüntetésre ítélték, miután egy sor új vádpontban bűnösnek találták – közölték Navalnij támogatói a közösségi médiában.

A Moszkvától több száz kilométerre keletre fekvő büntetőtelepen tartott bírósági tárgyalásról készült videofelvételen látható, amint Navalnij fekete börtönruhát visel, és összefont karokkal állva hallgatja az ítéletet. A bíróságról készült hangfelvétel a Reuters szerint olyan gyenge volt, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt kivenni, mit mond a bíró.

Eltékozolt korszakváltás: az orosz és ukrán háborús gazdaságok mérlege

Navalnij, Vlagyimir Putyin elnök legismertebb és leghangosabb ellenzéki kritikusa már most is 11 és fél éves börtönbüntetését tölti többek között csalás vádjával, aminek Navalnij szerint csak az a célja, hogy elhallgattassák.

Már az ítélethirdetés előestéjén azt jósolta, hogy „sztálinista” ítélet fog születni, végül ezúttal állítólagos „szélsőséges” szervezeti tevékenységek és szervezetfinanszírozás kapcsán találták bűnösnek.

Borítókép: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a monitoron a Moszkvától mintegy 100 kilométerre lévő, pokrovi börtönben megtartott, a moszkvai Lefortovo börtönben közvetített fellebbezési tárgyalásán 2022. május 17-én.

The post Navalnij: még 19 év Putyin legnagyobb kritikusának appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés