:

Másodszor már bakancsban érkeztem – szokatlan szerepet vállalt az Anna Grand Hotel felújításában Epres Panni

Másodszor már bakancsban érkeztem – szokatlan szerepet vállalt az Anna Grand Hotel felújításában Epres Panni

Modern luxus és kétszáz éves falak fúziója lett a mindössze fél év kihagyás után már vendégeket fogadó balatonfüredi Anna Grand Hotel. Epres Panni, a szálloda nagykövete kivette a részét a munkából, a berendezés az ő ízlését is tükrözi, miközben követték a határozott elképzelésekkel rendelkező izraeli tulajdonos vízióját. Az elsők között nézhettük meg, mit kapunk a négy csillagos superior besorolást megcélzó hotelben.

Rohamtempóban, fél év alatt újult meg a mintegy 200 éves, klasszicista jegyeket viselő ikonikus szálloda Balatonfüreden. A műemlékvédelemmel bíró helyszínt a modern luxussal ötvözték, az új tulajdonos, az izraeli származású ingatlanvállalkozó és volt tesztpilóta, Chanoch Nissany határozott elképzelései alapján. A négy csillag superior besorolásra pályáznak.

+ 21 kép a galériában + 21 kép a galériában A megújult Anna Grand Hotel. Fotók: Sebestyén László (24 kép)

„Először azt hittem, ez is olyan felkérés lesz, mint a többi együttműködésem, aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy minden héten itt vagyok a Balatonon” – meséli Epres Panni.

„Az első alkalommal még csinosban érkeztem, aztán amikor rájöttem, hogy a visszabontott falak mellett a szobákat járva fogunk dolgozni, második alkalommal már készültem és a bakancsomban jöttem.”

Kikérték a véleményét a színekről, az itt dolgozók formaruhájáról, a paplanok minőségéről, a kihelyezett szappanok illatáról, vagyis tényleg sok mindenről. „Ilyen még nem volt, hogy valaminek már a létrehozásában is részt veszek. Féltem tőle, de idővel megjött hozzá az önbizalmam.”

Még előttük áll a wellness-részleg befejezése, ott is sok döntésben kap szerepet Epres Panni.

A felkérés részletei igen, de maga a felkérés nem érte váratlanul Pannit. Ezer szállal kötődik nemcsak a Balatonhoz, de az Anna Grand Hotelhez is. Utóbbiban rendszeresen megfordult modellmunkái miatt, illetve a tíz éves Miss Balaton egyik mentoraként is (az idei szépségversenyt éppen ma rendezik meg).

De élete során folyamatosan változott a balatoni nyaralások helyszíne: gyerekkora nyarait nagyszülei badacsonyörsi házában töltötte, majd amikor férjével, a 2020-ban elhunyt Benedek Tiborral megérkezett az életébe a vitorlázás, Balatonfűzfőre került át a fő bázis. Nővére a családjával Balatonszemesen tölti a nyarakat. „Úgyhogy az északi part volt mindig a szívem csücske, de most már a déli parton is megjelenünk a gyerekekkel. Nekünk a Balaton mindig a teljes kikapcsolódást jelenti.”

Celebfizetések: ennyit keres Balázs és Majka, Kasza Tibi mindenkit leköröz

Luxus és hagyományok ötvözése túlzások nélkül

Panni a belső kialakítás koordinátorával, Farkas Dórával dolgozott együtt. Dóra szerint a legnagyobb kihívást a műemléképület adottságainak és a luxusnak az összeegyeztetése jelentette. „Összhangot kellett létrehozni, hogy valami újat nyújtson, de mégse legyen túlzás.”

Az Anna Grand 105 szobájának alapterülete változtathatatlan volt, a falakat nem lehetett elmozdítani, így elsősorban az átbútorozással nyertek több teret. Letisztult, puha szürke színek, lágy tapintású anyagok, valódi fa parketta, a fürdőszobában márványmintázatú borítás jellemzi a szobákat.

A több mint száz négyzetméteres royal lakosztály kiakalításakor – ide sajnos még nem tudtunk benézni – az anyagok és a márkák terén csak a legmagasabb kategóriájú prémiumtermékek jöttek szóba.

„Itt kaptuk a legnagyobb mozgásteret, extrább alapanyagokat használhattunk, így a fürdőbe egy tonnányi természetes márvány is bekerülhetett.”

A mintegy 1200 négyzetméteres wellnessrészleg felújításakor Bartos Balázs igazgató elmondása szerint kiesett pár csontváz a szekrényből, vagyis nem várt nehézségekbe ütköztek, ezért csúszik az átadása. A korábbinál több pihenő- és fekvőfelületet alakítanak ki, úszómedence, élményfürdő, finn- és infra szaunák, gőzkabin, élményzuhanyok is várják majd a vendégeket, remélhetőleg néhány héten belül.

Lipcsei Babett, a hotel bejárásának házigazdája, Farkas Dóra, a belső átalakítás koordinátora, Bartos Balázs igazgató és Epres Panni, a hotel nagykövete. Fotó: Redlemon

Csillagos álmaik vannak

A bár melletti, hangulatos, boltíves lounge tompa fényekkel, puha karosszékekkel, sejtelmes és intim terekkel operál, innen vezet át az út a hotel cukrászdájába és éttermébe. Bartos Balázs szerint nemes célt tűztek ki maguk elé, szeretnének ők is felkapaszkodni a fine dining élvonalába és idővel felhívni magukra akár a Michelin inspektorainak figyelmét is.

„Bátorság kell, hogy erre az útra rálépjünk. Ez hosszú év tanulási folyamata lesz, de mivel a bázis tökéletes, miért ne lehetne?”

A séfek munkájuk során a lehető legtöbb esetben közeli őstermelőktől származó alapanyagokat használnak. Minden helyben készül, a cukrászdában Laborfalvi Rózáról, Jókai Mórról és az elmúlt évszázadokban itt megfordult nagy magyar személyiségekről elnevezett sütikbe is belemélyeszthetjük a villánkat.

Várhatóan jövőre nyílik egy új bisztróétterem is, ahova már nemcsak a hotel vendégeit várják. A célközönségük alapvetően a 40 feletti korosztály, de mivel 1800 fő befogadására képes rendezvényterekkel is rendelkeznek, a nyaralóvendégeken túl nagy lehetőség rejlik számukra a céges rendezvényekben és luxusesküvőkben is.

Ki most a tulajdonos?

Az Accent Hotels januárban vette át az Anna Grand Hotel üzemeltetését, Bartos Balázs is ekkor került az igazgatói pozícióba. Mint mondja, 25 éves szakmai múltjában nem látott még ilyen gyors, párhuzamos munkálatok sorozatával megvalósuló felújítást.

„Az új tulajdonos nagyon komolyan gondolta az egészet. Az üzemeltetés felépítését ránk bízta, de egyébként határozott elképzelései voltak a dizájn, a megjelenés és a funkciók ellátása terén.” – mondja Bartos Balázs.

Arról nem kaptunk információt, nagyságrendileg mennyibe kerülhetett a teljes felújítás.

A hotel előtt még az autókhoz kevésbé értő szemek számára is egyértelműen különleges sportautó áll. Biztosan az új tulajé – gondolom magamban, amikor megérkezünk a hotelhez. Utóbb kiderül, valóban így lehet, hiszen az új tulajdonos az izraeli származású, de már magyar állampolgár, évtizedek óta Budapesten élő Chanoch Nissany, nem mellesleg az Anna Grand korábbi törzsvendége.

Több ebből Ez a nap is eljött: kész a Lánchíd Pénteken sokéves projekt végére kerül pont Budapesten

Az ingatanbizniszben vagyonossá vált vállalkozó a negyvenes évei elején gondolt egy nagyot, és kipróbálta magát autóversenyzőként. Egy személyes izraeli szponzor támogatásával indult el a 2002-es Formula 2000-es magyar bajnokságon. Ebben szezonban még második lett, majd egy évvel később megnyerte a sorozatot. Finoman szólva sem ő volt a legjobb, de álma volt, hogy hivatalos F1-es pilóta legyen.

2005-ben a Minardi hivatalos tesztpilótája lett, és elindították a Magyar Nagydíj első szabadedzésén. Ő lett az első izraeli versenyző, aki hivatalos F1-es nagydíjhétvégén vett részt.

Végül kemény másodpercekkel volt lassabb a többieknél és ki is csúszott a pályáról. Számos szakértő és cikk élcelődött rajta, és minden idők legrosszabb fizetős versenyzőjének nevezték.

A szállodabizniszhez biztosan jobban ért.

The post Másodszor már bakancsban érkeztem – szokatlan szerepet vállalt az Anna Grand Hotel felújításában Epres Panni appeared first on Forbes.hu.