:

Egyetlen anyaggal tisztára varázsolhatja az autóját

Egyetlen anyaggal tisztára varázsolhatja az autóját

Az autó ülései szinte mágnesként vonzzák a rejtélyes foltokat. Nem meglepő tehát, hogy rengetegféle folteltávolító megoldás létezik már a problémára, amelyeket kifejezetten szövet- vagy bőrülésekhez fejlesztettek ki. A legegyszerűbb megoldás azonban továbbra is a szódabikarbóna – írja a Slashgear.

A foltos szövetülések, és kartámlák esetében az a legjobb, ha egy kis tálba öntjük először a konyhai alapanyagot. Ezután egy enyhén nedves szivacsot beleteszünk a szódabikarbónás tárolóba, majd miután magába szívta, rátesszük a problémás területre. Végül egy szennyeződésmentes, nedves ronggyal tisztára töröljük a felületet.

Ha a folt súlyosabb, vagy az ülései bőrből készültek, érdemes más módszert választani. Keverjünk össze két rész szódabikarbónát egy rész vízzel, majd kevergessük, amíg össze nem sűrűsödik. Mielőtt ráapplikálnánk ezt az ülésre, érdemes kitakarítani a felületet, hogy eltűnjön a por és a különböző szennyeződések. A pasztát ezután ecsettel, vagy ujjal vigyük fel, és hagyjuk ott 5 és 30 perc közötti időtartamra. Végül töröljük le egy enyhén nedves papírral.

Na de mi lesz az esetleges szaggal, amit a szennyeződés maga után hagy?

Erre is a szódabikarbóna a megoldás. Ilyen esetben elég magát a port kis mennyiségben a rossz illatú felületre szórni, és állni rajta 15 percig. Utolsó lépésként egy porszívóval tüntessük el a szódabikarbónát, és szellőztessünk egyet.

The post Egyetlen anyaggal tisztára varázsolhatja az autóját first appeared on 24.hu.