:

Döbbenetes rekordot állított be a Baldur’s Gate III

Döbbenetes rekordot állított be a Baldur’s Gate III

Elképesztő népszerűségnek örvend az augusztus 3-án megjelent Baldur’s Gate III című RPG, amely már a megjelenésekor kisebb fennakadásokat okozott a Streamen. Négy nappal a megjelenés után már maga mögé is utasított a népszerűségi listán olyan felkapott játékokat, mint a Dota 2, a PUBG, vagy az Apex Legends – írja GamesHub.

A SteamDB-n közzétett eredmények szerint az egyidejű játékosszámok szerinti toplistán jelenleg a Baldur’s Gate III a második, csak a Counter-Strike: Global Offensive előzi meg. Nem kis eredmény, hogy BG3 néhány napon belül el is érte a 800 ezer egyidejű játékost.

Ezzel az eredménnyel fel is került a top 10-es listára, amely azokat a címeket tömöríti, amikkel a legtöbben játszottak egyszerre a Steam történelme során. 

Összehasonlításképp érdemes megjegyezni, hogy a Harry Potter világában játszódó, elképesztően népszerű akció-szerepjáték, a Hogwarts Legacy sincs messze, amelynek csúcsa 879 308 egyidejű játékos volt. Ezt követően az Elden Ring és Cyberpunk 2077 következik, előbbi 953 426, míg utóbbi több mint egymillió egyidejű játékost tudhatott magáénak — ez azonban még messze van a PUBG 3,25 millió rekordjától.

A Baldur’s Gate III teljes verziója augusztus 3-án jelent meg, szeptember 6-án pedig jön a PS5-ös verzió, majd 2024-ben Xbox Series X/S-re is megérkezik az RPG, teszi hozzá az IGN.

The post Döbbenetes rekordot állított be a Baldur's Gate III first appeared on 24.hu.