:

Rácsap a kezére a Google, ha rossz a helyesírása

Rácsap a kezére a Google, ha rossz a helyesírása

A Google régóta kínál nyelvtani ellenőrző eszközt olyan alkalmazásaiban, mint a Gmail, vagy a Google Drive, hamarosan azonban a keresőhöz is hozzárendel egy ilyen funkciót – írja az Engadget. A mesterséges intelligencia alapú ellenőrző program elsőként csak angolul lesz elérhető, hamarosan azonban Magyarországra is megérkezhet.

Az eszköz működéséről egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy amennyiben hibát észlel, átírja a mondatot, és jelzi felhasználónak, mi volt a különbség. A javított kifejezést vagy mondatot könnyen át lehet majd másolni. A programba ösztönzőket is építenek, így ha nyelvtanilag hibátlan mondatra keresünk, egy zöld pipát kapunk.

A káromkodásokra, sértő, erőszakos, és szexuális tartalommal bíró kifejezésekre nem fog módosítást ajánlani a program.

Emellett jelezték, mivel MI-alapú funckióról beszélünk, nem biztos, hogy mindig pontos lesz, különösen, ha egy teljes mondat helyett kulcsszavas keresést alkalmazunk.

A lépés azért is meglepő, mert a Google hosszú évek óta a kulcsszavas keresést támogatja, így bizonyára sokakat meg fog lepni első látásra a módosítás. A Google ugyanakkor jelezte, a mesterséges intelligenciát arra tanítják be, hogy gyorsan kitalálják, hogy az adott felhasználó szeretné-e a nyelvtani ellenőrzést.

The post Rácsap a kezére a Google, ha rossz a helyesírása first appeared on 24.hu.