:
Breaking News

Gyanús, hogy 2024-ben megjelenik a GTA 6

Gyanús, hogy 2024-ben megjelenik a GTA 6

A Take Two Interactive játékkiadó közétette a 2024-es pénzügyi év első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, amiben helyet kapott két olyan mondat a vezérigazgató Strauss Zelnicktől, ami arra enged következtetni, hogy a cég valamikor a 2025-ös pénzügyi év során (ez a 2024. április és 2025. március közti időszakot jelenti) piacra dobja a – milliók által várt – GTA 6 című videójátékot.

Továbbra is biztosak vagyunk benne, hogy a 2025-ös pénzügyi évben jelentős elhajlási pont várható, amiről úgy gondoljuk, új rekordot hoz a működési teljesítményünkben. Szeretnénk megköszönni minden érintettünknek a folyamatos támogatást, és alig várjuk, hogy elhozzuk ezt az izgalmas új fejezetet.

Az elhajlási pont a bevételek növekedésére utal, ami Zelnick reményei szerint minden eddiginél nagyobb bevételt fog jelenti a kiadó számára. A Take Two eddig sem panaszkodhatott, ha a bevételekről volt szó (a most közzétett jelentés 1,28 milliárd dollárról szól, ami 16,5 százalékos növekedés tavalyhoz képest), és ezt egyetlen játék lehet képes még magasabb szintre emelni: a GTA 6.

Bár a programot hivatalosan még be sem jelentették, (részben egy sivárgás miatt) nyílt titok, hogy a kiadó alá tartozó Rockstar Games fejlesztőcsapat évek óta dolgozik a programon, és a jelek szerint Zelnick meggyőződése, hogy a játék a boltok polcaira kerül valamikor a 2025-ös pénzügyi év során – vélhetőleg valamikor 2024 folyamán.

A pénzügyi jelentésből kiderült továbbá, hogya 2024-es első negyedév végére a GTA V átlépte a 185 millió eladott példányt (a teljes sorozat 405 millió felett jár), a Red Dead Redemption 2 már 55 millió felett jár, a Borderlands 3-ból pedig már 18 millió példányt értékesítettek. A kiadó továbbá azt tervezi, hogy 2026. márciusiáig mintegy 52 játékot dob piacra – ebbe már beleszámítanak a mobilra szánt alkalmazások is.

Take Two Interactive Kapcsolódó A PlayStation 5 viszi a hátán a játékpiacot A PlayStation 5 növekvő eladásai jó hatással vannak a videójáték-piacra.

The post Gyanús, hogy 2024-ben megjelenik a GTA 6 first appeared on 24.hu.