:

Csaknem egymilliárd forintnyi szponzorpénzt osztott ki a Szerencsejáték Zrt.

Az Orbán Viktor kormányfő vejének szállodamenedzserét is a vezetői között tudó turisztikai alapítvány szakította messze a legtöbbet júliusban az állami lottócég szponzorkeretéből. Jutott pénz az első polgári körből kinőtt alapítványnak, a lupai strandnak, Illényi Katica cégének, sőt egy férfiklubnak is.

A hvg.hu cikke szerint rekordösszegű, csaknem bruttó egymilliárd forintnyi szponzorpénzt osztott ki júliusban a Szerencsejáték Zrt. támogatásokról döntő leánycége. A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. oldalán közzétett lista alapján a legkisebb összeg 5 millió forint + áfa volt, míg a legnagyobb 630 millió + áfa.

Ők kapták a támogatást (áfa nélkül):

Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány: 630 millió forint, ez a, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez kötődő alapítvány nem először kap hasonló nagyságrendű összeget a szponzorpénzekből. Kuratóriumi tag az alapítványnál Somlyai Zoltán, aki a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a szállodamenedzsere, ő a vezérigazgatója ugyanis a BDPST Hotel Management Zrt.-nek, amely a BDPST Group szállodáit üzemeltető cég. Somlyai tavaly 8 hónapig tulajdonosa is volt a cégnek, de év végén visszavette tőle egy másik Tiborcz-érdekeltség, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.Lupa Strand Kft.: 30 millió forint, ők üzemeltetik a Gerendai Károly és a videotonos Lakatos Péter üzletember érdekeltségébe tartozó Lupa strandotIKP Music Nonprofit Közhasznú Kft.: 7 millió forint, ez Illényi Katica hegedűművész cégeFérfiak Klubja Nonprofit Kft. 5 millió forintSzövetség a Nemzetért Alapítvány: 60 millió forint, ez a szervezet z az első polgári körből nőtt kiGML Productions Kft. 5 millió forintVadnai Olimpiai Felkészülési Alapítvány: 5. millió forintVéNégy Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft.: 10 millió forintMagyar Zene Háza Közhasznú Nonprofit Kft.: 10 millió forint THOMAS-LAND Kft. 5 millió forint

The post Csaknem egymilliárd forintnyi szponzorpénzt osztott ki a Szerencsejáték Zrt. appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés