:

Már 57 évesen nyugdíjba vonulna a középkorúak nagy része

Már 57 évesen nyugdíjba vonulna a középkorúak nagy része

Ha lehetne, átlagosan már 57 évesen nyugdíjba vonulnának a harmincas, negyvenes és ötvenes korosztály tagjai – erre jutott a K&H biztos jövő felmérése.

A megszabott korhatárhoz képest jóval hamarabb nyugdíjba mennének a 30-59 éves korosztály tagjai, ha lenne erre lehetőségük, ez derül ki a K&H biztos jövő index második negyedéves eredményeiből.

A felmérés szerint átlagosan 57 évesen vonulnának nyugdíjba a megkérdezettek. A válaszadók 44 százaléka legszívesebben 56-60 éves korában menne nyugdíjba. 21 százalék mondta azt, hogy már 51-55 évesen, 19 százalékuk pedig már az 50. születésnapja előtt befejezné a munkát.

Nyugdíj: ekkor jöhet az emelés, de prémiumról szó sincs

Ugyanakkor mindössze 10 százalék azok aránya, akik úgy gondolják, hogy a törvényileg meghatározott nyugdíjkorhatár elérése előtt valóban nyugdíjba tudnak majd vonulni. A válaszadók döntő többsége – 62 százaléka – akkor tervezi a nyugdíjba vonulást, amikor erre a törvényi keretek lehetőséget adnak.

Mindössze 10 százalékuk kalkulál úgy, hogy a hivatalos korhatár elérése előtt nyugdíjba tud majd menni.

Ugyanakkor nem elhanyagolható, 28 százalékos azoknak az aránya, akik arra számítanak, hogy hiába érik el a nyugdíjkorhatárt, utána is dolgozni fognak.

The post Már 57 évesen nyugdíjba vonulna a középkorúak nagy része appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés