:

Itt a lehetőség a magyar cégeknek is, hogy részt vegyenek a súlyosan megsérült ukrán energetikai hálózat helyreállításában!

Itt a lehetőség a magyar cégeknek is, hogy részt vegyenek a súlyosan megsérült ukrán energetikai hálózat helyreállításában!

Bár az őszi-téli rakétatámadások óta javult az ukrán energetikai hálózatok állapota részben a nyugati, köztük magyarországi, felajánlások hatására, „de ez nem jelenti azt, hogy a helyzet ne lenne súlyos, és ne lenne szükség további segítségnyújtásra a rendszerek biztonságának fenntartása, illetve a következő télre való felkészülés érdekében” – hangsúlyozta a Portfolio-nak adott exkluzív interjúban Balogh Ádám, az Energia Közösség Ukrajnai Támogatási Akciócsoportjának vezetője. Az energetikai infrastruktúra szakértő részletesen bemutatta az Ukrajnának szánt eszköz- és pénzügyi felajánlások lehetőségeit és konkrét menetét, illetve azt, hogy ebben milyen segítséget nyújt a nemzetközi szervezet bécsi titkársága, szoros együttműködésben az Európai Bizottsággal. Balogh Ádám a potenciális donorok megnyugtatása érdekében hangsúlyozta, hogy eddig minden felajánlott eszköz célba ért Ukrajnában, illetve a pénzügyi felajánlásoknál sem lehetséges visszaélés, mivel a pénzt a nemzetközi beszerzésben győztes cégeknek utalják, így az nem kerül közvetlenül Ukrajnába. Jelezte, hogy Magyarországról a Mol, illetve más vállalatok is ajánlottak már fel energetikai eszközöket, és egyúttal bátorította is a további felajánlásokra a magyarországi cégeket, illetve arra, hogy vegyenek részt az említett nemzetközi tendereken is.

Hirdetés

Cimkék

Keresés