:

Ezekben a városokban volt a legjobb ötlet lakást venni

Dinamikusan drágultak az ingatlanok az elmúlt tíz évben nemcsak a fővárosban, de vidéken is. Bizonyos megyeszékhelyeken jobban jártak az értéknövekménnyel a tulajdonosok.

Az ingatlanárok dinamikus emelkedésének hatására jelentősen megnövekedett a lakások értéke. Mutatjuk, melyik városokban jártak legjobban azok, akik az elmúlt tíz évben vettek ingatlant.

2013 és 2022 között Tatabánya és Veszprém kínálta a legnagyobb, 349 és 323 százalékos értéknövekedést annak, aki akkor valamely vármegyeszékhelyen fektette lakásba a pénzét – írja a Portfolio.hu.

Több ebből Kis összegű spórolással lehetünk gazdag nyugdíjasok? Ez a fordulat vár ma a benzinkutakon

A legutóbbi lakáspiaci fellendülés kezdetén 2013-ban, az országos ármélypontot jelentő 144 ezer forintba került a vármegyeszékhelyi lakások egy átlagos négyzetmétere, tíz évvel később ugyanazért már 484 ezer forintot kértek.

Ez a 235 százalékos növekmény meghaladja az országos átlagot, de számottevően elmarad a főváros 274 százalékos drágulásától.

Az időszak abszolút drágulási bajnoka Tatabánya a maga 349 százalékos növekményével. De még így is közepes árfekvésűnek nevezhető a maga 452 ezres négyzetméterárával.

A második helyen Veszprém áll 323 százalékos drágulásával. Átlagos négyzetméterára 646 ezer forint.

The post Ezekben a városokban volt a legjobb ötlet lakást venni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés