:

Főleg itt vásárolnak ingatlant a külföldiek

Nem a külföldiek pörgetik a hazai ingatlanpiacot az ezt felmérő tanulmány szerint. Alacsony százalékban vásárolnak határainkon túlról származók, vásárlásaik helyszíne jól körülhatárolható.

Kevés külföldi vásárol Magyarországon ingatlant, akik mégis, azok jellemzően Közép-Magyarországot, elsősorban Budapestet, illetve a tradicionális üdülőövezeteket kedvelik – állapította meg az Otthon Centrum (OC) felmérése. Elenyésző a hiteligénylések száma.

Több ebből Ahol az innováció a vallás – ilyen a Samsung gigantikus koreai fejlesztőközpontja belülről Egy idegen faj nyelvét is lefordítja az AI – egy lengyel, aki megelőzi a Google-t és maga mögött tartaná a ChatGPT-t

Az év első hét hónapjában a náluk megfordult ügyfelek 2,6 százaléka volt külföldi állampolgár. A vásárlók 2,2 százaléka, a bérlő ügyfelek 4,2 százaléka volt külföldi.

A németek a legaktívabbak

A határon túlról érkezett vásárlók közül a németek a legaktívabbak, az OC közreműködésével lebonyolított adásvételek esetében.

A külföldi vevők 30 százaléka érkezett Németországból. A szlovákok 10,9 százalékukkal a másodikok, a románok 9,8 százalékukkal a harmadikok a külföldieket nemzetiségük alapján összegző tranzakciós listán.De Európa számos országából érkeztek vevők a magyar piacra, emellett akadt példa Amerikából, Vietnámból, Izraelből és Egyiptomból is.

A külföldi állampolgárok jellemzően a közép-magyarországi régiót kedvelik, a kiemelt célpont Budapest, azon belül is a VI. kerületet választotta (10,9 százalék) és a XIII. kerület (9,8 százalék).

 Majdnem minden második külföldi (45 százalék) a fővárosban vett vagy bérelt lakást.

Az üdülőövezetek hagyományosan a külföldiek kedvelt célpontja, a Balaton és a Velencei-tó a sláger: Siófokon, Zamárdiban, Gárdonyban is vásároltak idén külföldiek.

Akár bérlésről, akár vásárlásról van szó, a külföldi vevők kétharmada olyan férfi, aki szinte minden esetben készpénzzel fizet, mindössze a vevők 2,9 százalék igényelt hitelt a tranzakcióhoz.

The post Főleg itt vásárolnak ingatlant a külföldiek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés