:
Breaking News

Az új gazdasági korszakot nyitó AI szerepét kutatja az SAP Hungary

Az új gazdasági korszakot nyitó AI szerepét kutatja az SAP Hungary

Az SAP Hungary SurvAI címmel indított felmérést arról, hogy a magyar vállalatok miként viszonyulnak a mesterséges intelligencia kihívásaihoz, mennyire nyitottak az új technológiára és arra, hogy beépítsék azt az üzleti mindennapokba. A kutatás eredményeit a szeptemberi SAP NOW Hungary konferencián ismertetik. Az eseményen több mint 70 szakmai előadás és interaktív demó, inspiráció és networking, sőt, egy forradalmi kiterjesztett valósággal (AR) felszerelt SAP kamion is várja a látogatókat.

„A mesterséges intelligencia nem új dolog: mint tudomány, az 50-es évekig nyúlik vissza a története, és ma is ugyanazokat a mögötte lévő algoritmusokat, illetve logikai összefüggéseket használjuk” – magyarázta kérdésünkre Pintér Szabolcs. Az SAP Hungary ügyvezető igazgatója szerint a mostani egy nagyon erős hype, olyan, amilyen ezelőtt a Big Datát vagy a felhőt övezte. „A vállalatoknak, nincsen más opció, erre is fel kell ülni, viszont versenyhelyzetbe hozza őket, ha időben elkezdik használni. Az SAP-val is erre tereljük ügyfeleinket: azok, akik nem térnek át 2025-ig (egyes alverziók esetében 2027-ig) a korábbi vállalatirányítási rendszerünkről az új generációs, intelligens S/4HANA-ra, nem fogják tudni kiaknázni az új technológiákat, és behozhatatlan hátrányba kerülnek a versenytársakkal szemben” – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki emlékeztetett: tavaly a felhőtechnológiákról szólt egy ahhoz hasonló kutatásuk, ami most az AI kapcsán indult.

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója

Ugyanolyan gyorsan terjedhet, mint a Cloud

Az SAP „Utazás a felhőbe – Közép- és Kelet-Európa a digitális átalakulás útján” című 2022-es regionális felmérésében több mint 1200 cégvezető 76 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a vállalata legalább egy felhőszolgáltatást használ. Kiderült, hogy az IT-költségvetésből a régióban a magyar cégek fordítják a legtöbbet felhőszolgáltatásra, például számlázó és tranzakciós (55%), biztonsági (54%) vagy projektmenedzsment (53%) megoldásokra.

Mivel a felhőalkalmazások felfutása – a legtöbb IT újdonsághoz hasonlóan – a megértéssel kezdődött, a SurvAI keretében arra is kíváncsiak, mennyien tudják az üzleti életben és a mindennapokban elterjedt eszközökről, hogy ténylegesen melyeket működteti mesterséges intelligencia a háttérben. Ezen túl a vállalatok AI-kihívásokhoz fűződő viszonya és arra való nyitottsága kerül fókuszba, hogy szándékukban áll-e beépíteni a technológiát a gyakorlataikba. A kérdéssort elsőként az SAP ezres nagyságrendű ügyfélbázisa kapta meg, de rajtuk kívül nagyon várják, hogy más kis-, közepes és nagyvállalatok képviselői is részt vegyenek a felmérésben és elhelyezzék cégeiket az AI-térképen.

A rövid, anonim kérdőívet már csak a gondolatindító kérdésekért érdemes végigkattintani.”

Pintér Szabolcs

AI a mindennapokban, és az SAP NOW

Az SAP vállalatirányítási rendszereknek és alkalmazásoknak már jó ideje része a mesterséges intelligencia, a legfejlettebb üzleti AI képességek vannak beágyazva megoldásaikba – akár automatizációról, akár a felhasználói élmény javításáról (digitális asszisztensek, chatbotok), akár döntéshozatalt segítő adatfeldolgozásról és -értelmezésről (például SAP Sales Cloud, SAP S/4HANA) legyen szó. A cég persze nagyon sok további innovációt ültet be megoldásaiba, és ezeket demonstrálja is az AI és a fenntarthatóság témakörére épülő, 24. SAP NOW Hungary konferencián.

A szeptember 10–12-i eseménynek a siófoki Hotel Azúr ad otthont, és Pintér Szabolcs szerint már itt be tudják mutatni a SurvAI eredményeit. Ez a két-három nap az ország talán legnagyobb IT konferenciája, ahová 1000–1200 vendéget várnak, köztük vállalati felsővezetőkkel, kormányzati döntéshozókkal, fejlesztőkkel és felhasználókkal. Az ügyfelek jó gyakorlatait és az SAP innovatív technológiai platformjait és megoldásait bemutató több mint 70 előadás és demó, a gálavacsorák és a szórakoztató programok mellett az SAP Pop-up Truck is megjelenik a rendezvényen. Az AR-szobával felszerelt kamionban a vállalat fenntarthatósági megoldásait és az S/4HANA vállalatirányítási rendszert mutatják be a kiterjesztett valóságban.

A KÉRDŐÍVET ITT TUDJÁTOK KITÖLTENI

The post Az új gazdasági korszakot nyitó AI szerepét kutatja az SAP Hungary appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés