:
Breaking News

Új eszközökkel tenne a gyorshajtók ellen a városvezetés

Újabb eszközöket vetnek be a gyorshajtók ellen: negyvenöt sebességmérőt szerzett be Budapest és még augusztusban elkezdik kihelyezni őket.

A halálos balesetek számának drasztikus csökkentése érdekében helyeznek ki negyvenöt sebességmérőt a fővárosban még a hónapban. A kihelyezések helyéről egyedileg dönt a rendőrség – írja a 24.hu.

Karácsony Gergely főpolgármester már három éve azt közölte, nullára szeretné csökkenteni a halálos balesetek számát a városban.

Több ebből Ez a két sztárfellépő a leginkább ökotudatos az idei Szigeten A leglazább arcát mutatta meg a Fesztiválzenekar, olyat csináltak, amire másnap is mindenki emlékszik

Egyeztetések után most azt tűzte ki célul, hogy 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökkentené a közúti balesetek súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak számát Budapesten.

Első lépésként a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága közbeszerzési értékhatár alatt 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe, amelyek felszerelésének helyszínét a technikai adottságok és a közlekedésbiztonsági veszélyek figyelembevételével lehet kijelölni.

The post Új eszközökkel tenne a gyorshajtók ellen a városvezetés appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés