:

Milliárdos gigaprojekt úszik el Hegyeshalomnál

Háromezer új munkahelyet ígérő, 330 hektáros területen megvalósulandó egymilliárd eurós erdészeti projekt úszhat el csődvédelmi eljárás miatt Hegyeshalom és Bezenye környékén.

A Fakt AG német társaság által indított projekt Lajtánia Park néven valósult volna meg. Közép-Európában egyedülálló központ jött volna létre mezőgazdasági termékek előállítására, feldolgozására és forgalmazására – írja a Kisalföld.

Több ebből Új eszközökkel tenne a gyorshajtók ellen a városvezetés Ez a két sztárfellépő a leginkább ökotudatos az idei Szigeten

A Kisalföld megkérdezte az Agrárminisztériumot. Arról számoltak be, hogy a tárca sajnálattal értesült a Fakt AG-t érintő vállalati csődvédelmi eljárási folyamatról.

„A fejlesztési terület rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, így bízunk benne, hogy a vállalatot érintő jogi eljárások mihamarabb lezárulnak, és ez lehetőséget ad a terület mielőbbi hasznosítására.”

Mi lett volna?

Üvegházak,feldolgozóközpontokhűtőraktáraklogisztikai épületekenergiaközpontszennyvíztisztítóthaltenyészetettehervasút-állomástmodern lakóövezetet több mint ezer lakóházzal, családi házakkal és sorházakkal, vásárlási lehetőségekkel és gasztronómiai kínálattal, többek között két szállodával és konferenciatermekkel.

The post Milliárdos gigaprojekt úszik el Hegyeshalomnál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés