:

Jubileumi tizedik bírság a Telekomnak: ezért fizethetnek 21,7 milliót

Megtévesztette a fogyasztókat a kedvezményes mobilnet-ajánlatával a Telekom, szép kis büntetést kapott.

Tisztességtelenül népszerűsítette ügyfelei körében egyes, hűségvállaláshoz kapcsolódó mobilnet-kedvezményeit a Magyar Telekom, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 21,7 millió forintos bírságot szabott ki rá.

Ez 10 év alatt már tizedik alkalom volt, hogy fogyasztóvédelmi típusú jogsértésekért marasztalja el a céget a versenyhivatal – olvasható a GVH Forbes.hu-nak elküldött közleményében.

Több ebből Suli: ez a tétel is jelentősen drágulhat az iskolakezdéssel A Revolut-dosszié | Eltűnt milliók nyomában Több ebből Suli: ez a tétel is jelentősen drágulhat az iskolakezdéssel A Revolut-dosszié | Eltűnt milliók nyomában

A tavaly indult vizsgálat szerint a kampány üzenetei azt a benyomást kelthették, hogy az adott kedvezményeket bármelyik ügyfél igénybe veheti, ha további egy évnyi hűségidőt vállal a meglévő előfizetésére.

Valójában azonban a lezárt díjcsomaggal rendelkező fogyasztók csak a meglévőtől eltérő feltételű, új díjcsomagra történő szerződéskötéssel válhattak jogosulttá a kedvezményekre, így a kampány megtévesztő üzeneteket közvetített feléjük.

A GVH Versenytanácsa a jogsértés mérlegelésekor figyelembe vette, hogy a tisztességtelen reklámkampány nem nyílt formában folyt, hanem egy viszonylag szűk előfizetői kört célzott, belső tájékoztatási csatornákon (pl. sms-ben és push üzenetekben).

The post Jubileumi tizedik bírság a Telekomnak: ezért fizethetnek 21,7 milliót appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés