:

Ha ezt a trükköt nem ismered, ki se menj a Szigetre

Ha ezt a trükköt nem ismered, ki se menj a Szigetre

Jól eldugták a Sziget nyílt titkát. Mutatjuk, hogyan kerüld meg, hogy ne tízezrekbe fájjon az éjszaka.

A covid után tavaly visszatérő Sziget Fesztiválon hőkölhettünk először hátra, ahogy az étel- és italárakat szemrevételeztük a pultoknál. Azóta az európai rekordinflációval dolgozó vendéglátás szépen-lassan elkezdett konvergálni a Hajógyári többezres kajáihoz, így idén azon kaptam magam, hogy már annyira nem is tikkel a szemem, ha beállok a sorba egy tál szusiért. Sőt, itt-ott már ár-érték arányban kifejezetten jó a gourmet kínálat: korábban meg is írtam, mire érdemes ráharapni, ha idén sem hagynánk ki a birodalmi lépegetőst hetvenezer másik emberrel. (Súgok: a 101 Bistro és a Mák adja a legfullosabb nyelvcsettintős élményt – előbbi a VIP-jegyeseknek, utóbbi a Csónakháznál földi halandóknak is elérhető.)

De a negyvenezres jegyek mellett nem csoda, ha valaki mégis költségminimalizáló üzemmódba kapcsolna.

Viszont ez nem feltétlen kell, hogy egyet jelentsen azzal, hogy étlen-szomjan ropjuk Billie Eilishra a harmicötfokos melegben. A megoldás? Bizony, idén is kint van az Aldi.

+ 33 kép a galériában + 33 kép a galériában Ilyen az Aldi, a fesztiválozók legnagyobb cheat code-ja a Szigeten. A képek megtekintéséért kattints a galériára! Fotók: Knittel Martin/Forbes (36 kép)

Mindenképp itt kajálj, ha keveset költenél

Az Auchan Korzós bemelegítő után, vagy helyett a Szigeten is találni rendkívül olcsó melegételt – és nem, nem a standoknak kötelezően előírt 2500 forintos budget opcióira gondolunk. A Nagyszínpadtól legtávolabb eső ponton, a Május 9. park után eldugott csücsökben ugyanis idén is kitelepült az Aldi, ami Sziget-hosszútávfutóknak (értsd: heti bérletes őrülteknek) olyan, mint egy pohár víz a Szahara közepén.

Az 5–6 ezres átlagárak helyett ugyanis itt már szinte ingyen, vagy legalábbis Aldikban megszokott árakon kapható minden.

Még akciós termékek is vannak. Fotó: Knittel Martin/Forbes

Pekándiós táska 299 forintért, Balaton szelet 219-ért, fél kiló marinált csirkemell 1800-ért. Emellett aztán tényleg elbújhat a legjobb büdzsékaja is. Az italok ugyan a Sziget szabályai miatt itt is a kicsit borsosabb kategóriába esnek (egy félliteres Coca-Cola 1190 forint), az ételek most is ugyanolyan áron pörögnek, mint a Hajógyárin kívül eső Aldikban.

A teljesség igénye nélkül:

két grillburger-húspogácsa 899 forint,a grillsajt 1399 forint,a tölcséres jégrém 899 forint,egy kiló körte 1199 forint, míg a banán 699 forint,virslis táska 249 forint, 400 grammos marinált sertéstarja 1999 forint,de lehet kapni fogkefét 549-ért, vagy bármilyen más higiéniás terméket is.

Jó, de mit csináljak fél kiló nyers hússal?

Állj be a bolt mellet található grill zónába, ahol ingyen és bérmentve megsütik neked, amit vettél. Itt a főműsoridőben (mondjuk délután 5-6 felé) már combosabb sorokkal kell számolni, a gyakorlottabb Szigetelők ugyanis előszeretettel látogatják a diszkontláncot.

De egy kis várakozás a párezer forintból megrendezett úri lakomáért valójában a legkevesebb, amit a Szigeten ki kell bírnod.

Grillezik, ha kéred (és van türelmed kivárni). Fotó: Knittel Martin/Forbes

És ha nincs kedvem Aldizni?

Ha költségminimalizálnál, már minden standnak biztosítania kell a 2500 forintos büdzsé-ételt, még ha nem is dugják ezt az orrod alá az étlapjukon. Viszont nem erre ugranék rá a helyedben, mivel ez rosszabb esetben megáll egy szomorú szelet pizzánál. (De ha ebből jót ennél, a Raclette by Lili burgonyatálja egészen jól nézett ki.)

Hanem mindenképp ellátogatnék a Mákhoz, aki nem csak ár-érték arányban, de ízben is kenterbe ver mindenkit.

Már a Sziget kezdeténél megdobbant a szívem, amikor megláttam a standok között az egyik legjobb magyar éttermet. A Dining Guide szerint a hazai felhozatalban tizenegyedik fine dining-mekka, amit a Michelin-kalauz által az év fiatal séftehetségének kikiáltott Mizsei János vezet, kis pop-up kocsiból szórja a gourmet áldást mangalicasonkás máklángos formájában a fesztiválozókra.

A Mák mangalicasonkás lángosa a gasztroszerelmesek és éhes szájak kötelező állomása a Szigeten. A következő kötelező stand a VIP-eseknek érhető el: a 101 Bistro ad kiemelkedő baókat, amík ízben és ár-érték arányban szintén nagy nyertesei a fesztiválnak. Fotó: Mák // Facebook

Nem ez az első találkozásom a műfajjal: a máklángost a Gourmet Fesztiválon már kóstoltam, az óriási hájp akkor talán egy kicsit cserbenhagyott – korrekt, de vallásos lángosimádatot nem tüzelő verzióval zártuk a háromnapos eszem-iszomot.

A Szigetes iteráció a jobban szétterített tésztával és a sonkával ezzel ellentétben azonnal megtéríti még a lángost annyira nem kedvelő holland egyetemi évfolyamtársamat is.

És csak 4200 forint – amit a szombaton evett, 4600 forintos bűnrossz nachos után tényleg örömkönnyeket hullatva fizetek ki a Csónakház mellett.

The post Ha ezt a trükköt nem ismered, ki se menj a Szigetre appeared first on Forbes.hu.