:

Nincs itt dolgunk: elhagyják az EU-t a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok

Nincs itt dolgunk: elhagyják az EU-t a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok

Az Open Society Foundations szinte teljesen kivonul az Európai Unióból, mivel az EU intézményei és kormányai sokat költenek azokra a témákra, amivel az OSF is foglalkozik. Oda mennek, ahol hatékonyabb lehet a működésük.

A világ más pontjaira fókuszálnak a jövőben a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF). Az OSF szinte teljesen kivonul az Európai Unióból a Szabad Európa közlése szerint.

Több ebből Zuckerberg: Komolytalan vagy! Musk: Te meg csirke! Még mindig emelkednek! Ez vár ránk a benzinkutakon

Pénteken minden olyan magyarországi szervezet levelet kapott, mely részesül a Soros György által alapított OSF támogatásából. A levelek az igazgatótanács legutóbbi döntéséről értesítik a magyar partnerszervezeteket: a szervezet lényegében megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át forrásait.

A levél szerint az OSF vezetése „radikális stratégiai irányváltásról döntött” annak érdekében, hogy a szervezet forrásai a lehető legnagyobb hatást tudják elérni.

Az eddig Európába szánt forrásokat a világ más részein költik majd el. Mostantól „rendkívül korlátozott” lesz az erőforrás, amit Európán belülre tudnak majd koncentrálni.

Sokkal politikusabb vagyok – utódlás után, mire készül Alex Soros?

Itt már nincs dolguk

A döntést azzal indokolják, hogy az uniós intézmények és kormányok jelentős összegeket fordítanak az emberi jogok, a szabadság és a sokszínűség témáira, és épp ezek a területek azok, melyeken az OSF is aktív.

Ezzel egy időben átalakítják az OSF szervezeti felépítését is, már 2024-ben.

Az OSF 2018-ban költözött el Budapestről, és tette át székhelyét Berlinbe.

Soros György, a legendás befektető, filantróp és jobboldali célpont fiatalabb fiának, Alexander Sorosnak, adta át 25 milliárd dolláros birodalma irányítását júniusban.

A családi alapítvány, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) igazgatótanácsa decemberben választotta meg elnöknek Alexander Sorost. A Soros Fund Management befektetési bizottságában is immár ő az egyetlen családtag, ők kezelik az alapítvány és a család vagyonát.

The post Nincs itt dolgunk: elhagyják az EU-t a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés