:

Itt a Booking.com-sztori folytatása

Itt a Booking.com-sztori folytatása

Ujhelyi István, Európa Parlamenti képviselő tárgyalt a Booking.com szállásközvetítő cég vezetőivel. A Booking karbantartás miatt maradt el a kifizetésekkel szállásadók felé, és úgy néz ki, a kifizetések nagyrészét már rendezték.

„A nemzetközi szállásközvetítő cég vezetőivel való egyeztetéseim során kapott információk szerint Magyarországon vasárnap estig már a kifizetések 98,2 százalékát rendezték, a Booking.com könyvelése szerint hétfőn reggel mindössze 14 utalás tolódott mindösszesen. Állításuk szerint ennek is elsősorban már csak – leginkább magyarországi – banktechnikai okai vannak” – írja Ujhelyi István, Európa Parlamenti képviselő a Facebookon.

Több ezer magyar szállásadó van bajban a Booking.com miatt

„A kifizetések ügye tehát várhatóan rövid időn belül teljesen rendeződik. Az Európai Parlament illetékes szakbizottságának vezetőjeként és az ENSZ turisztikai világszervezetének rendkívüli nagyköveteként eközben közös egyeztetést szerveztem a Booking.com és a hazai szakmai érdekképviseletek között; erre a következő napokban sor kerül. Közösen vitatjuk majd meg az ügy tanulságait és az abból fakadó feladatokat minden szereplő számára.”

Ahogyan arról mi is írtunk, a Booking karbantartás miatt maradt el a kifizetésekkel. A Magyar Turisztikai Ügynökség felmérésben gyűjtötte össze, hogy hány magyar szállásadót érintett az elmaradás, és a korábbi információk szerint 2 290 vállalkozás nyilatkozott úgy, hogy tartozik neki a szállásközvetítő cég.

The post Itt a Booking.com-sztori folytatása appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés