:

Macklemore vidám, Bencsik András nem – Sziget fesztivál, 5. napi beszámoló

Macklemore vidám, Bencsik András nem – Sziget fesztivál, 5. napi beszámoló

Hétfőn végre nem volt bűn végig a nagyszínpadnál maradni. Bencsik András bánhatja is, hogy csókolózó meleg portásokat hallucinál a K-hídnál. Na, milyen volt a Sziget fesztivál 5. napja? És mi az egyetlen elfogadható oka, hogy ma kihagyd a főattrakciót, Billie Eilisht?

Eddigi Sziget-beszámolóink

1. nap (csütörtök)
2. nap (péntek)
3. nap (szombat)
4. nap (vasárnap)

Amiről kár volt lemaradni

Caroline Polachek érzéki avantgarde popjához elsőre soknak tűnt a nagyszínpad, az énekes eleinte mintha kicsit meg is illetődött volna, de végül a fél 6-os napsütésben is teljesen elvarázsolt. Lorde negyed órát várakoztatta a népet, aztán úgy berobbant, hogy Polachekkel együtt végül príma szigetes popdélutánt hoztak össze (ráadásul Lorde koncertje végén együtt énekelték a Green Lightot). Nem voltak a legkoncepciózusabb szettek, már ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy Lorde-on betegesen túl volt vezérelve a basszus, de mindkettejük jelenléte lebilincselő volt, az kétségtelen. Polachek pillangószedő táncát tanítani kéne.

Caroline Polachek Lorde Fotók: Sziget fesztivál // Facebook

Az Amyl and the Sniffers már ott jól indult, amikor Amy Taylor énekes bodyban, egy üveg Jägerrel lépett színpadra. És nagyjából ezzel a két dologgal le is lehet írni ennek az őrült, darálós garázspunkőrületnek a lényegét. Sőt, lehet, ma túl engedégeny vagyok, de még Macklemore-ra sem volt baklövés átmenni utána. A seattle-i rapper még mindig az egyik leglelkesebb történetmesélő a mainstreamben.

Még ha tényleg úgy is viselkedik, mint akit 10 év hibernációból keltettek volna fel és löktek ki a nagyszínpadra nagyokat ugrálni, magyar lányoknak bókolni, szivattyús vízipisztollyal lődözni meg táncpárbajoztatni. Elhaladt mellette az élet, de legalább jobbára ártalmatlan, még akár kedvesnek is hívhatjuk.

Hogy mi piszkálja a csőröm?

Az, hogy elképzelni se tudom, mi lesz szegény Bencsik Andrással, ha tényleg bubucsókért cserébe fog csak belépő járni a Szigetre. De valaki megmagyarázhatná nekem azt is, hogy mi a közös a melegekben és a pókokban, ahogy arra Bayer Andrásnak sikerült jutnia. Ha így haladunk, a NER holdudvara az óbudai Auchan-parkolóban fog ragadni.

Kimentem egy hétévessel a Szigetre, te még miért nem?

Mondok valami szépet is

Íme néhány az elmúlt napok kedvenc Sziget-tudósításaiból, amolyan Forbes Espresso-módra.

A Telex szombaton megpróbált minden koncerten ott lenni. Rövid, de kiváló tanmese arról, miért tök felesleges FOMO-val Szigetre menni.Még egy Telex-videó: hihetetlenül exkluzív interjúk világsztárokkal. De ettől ne szálljunk el annyira, végül is ez a munkájuk.A 24.hu-nál vettek egy lefóliázott könyvet a Libriben, majd kivitték és megmutatták a külföldieknek: „LMBTQ-könyv? Ezen a legveszélyesebb dolog maga a fólia!”A magyaroké vagy a külföldieké a Sziget? Válasz a Deutsche Welle videójában.És végül, a Lángoló írta a legjobb kritikát a szombat esti lakossági tömegbalesetről: „Őszintén szólva semmit nem gondolok már David Guettáról.” Ha ezt a trükköt nem ismered, ki se menj a Szigetre

Ezt ma ki ne hagyd

Nos, én fájó szívvel fogom kihagyni Billie Eilish miatt a Sleaford Mods zseniális minimalista elektronikus munkásosztálybeli posztpunk grime-ját a nagysátorban.

Ennél viccesebb és véresen komolyabb bulija biztos nincs az idei etapnak, ha valamiért hidegen hagyna a Sziget legnagyobb neve, próbáld be ezt, aztán meséld el, milyen volt.

Utánuk jön a rapper 070 Shake, aki Kanye Westtől Pusha T-ig annyi fontos névvel kollaborált már a tengerentúlon. De ha utolsó napra eleged lett a zenei kalandokból, és csak veretnéd, akkor hajrá, teljesen érthető – vagy esetleg pótold a Cirque du Sziget valamelyik előadását a biciklis Sobre Rodes produkciótól kezdve (15:15) a Cirk La Putykán át (17:00) a Cirque Alfonse társulaton keresztül (20:00) a Circa Humans 2.0-jáig.

Yung Lean nagyszínpados koncertje egyébként elmarad, icipicit változik a menetrend.

The post Macklemore vidám, Bencsik András nem – Sziget fesztivál, 5. napi beszámoló appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés