:
Breaking News

Az Apple szerint veszélyes, ha így tölti telefonját

Az Apple szerint veszélyes, ha így tölti telefonját

Sokan gondolják úgy, hogy a legjobb idő a telefon töltésére az éjszaka, az Apple azonban óva int mindenkit attól, hogy alvás közben töltőn hagyják eszközeiket – írja a JOE. A vállalat szerint az éjjeli telefontöltés tűzhöz, áramütéshez, személyi sérüléshez és ingóságok károsodásához vezethet.

A legnagyobb kockázatot az jelenti, ha valaki a párnája alá teszi a töltőre csatlakoztatott készüléket, az ilyenkor ugyanis nem tud kellően szellőzni, túl melegedhet és akár lakástüzet is okozhat.

Az Apple a hivatalos közleményében arra figyelmeztet, soha ne aludjunk okoseszközökön, hálózati adaptereken vagy vezeték nélküli töltőkön, illetve ne tegyük őket párnák, takarók alá, ha áramforráshoz vannak csatlakoztatva. Emellett azt ajánlják, soha ne töltsük készülékeinket víz vagy más folyadék közelében, valamint azonnal cseréljük le a töltőket, ha azokon sérülést veszünk észre.

A gyártó szerint továbbá az is növelheti a balesetek esélyét, ha nem Apple gyártmányú töltőkábelt vagy adaptert használunk, hiszen ezek nem biztos, hogy megfelelnek a biztonsági előírásoknak.

The post Az Apple szerint veszélyes, ha így tölti telefonját first appeared on 24.hu.