:

Tétlenül nézhetik Karácsonyék, ahogy az állam ingyen és bérmentve foglalja le fél Budapestet – nem csak augusztus 20-án

Tétlenül nézhetik Karácsonyék, ahogy az állam ingyen és bérmentve foglalja le fél Budapestet – nem csak augusztus 20-án

Augusztus 20-a barátok közt is csak egy napig tart. Mégis van olyan területe Budapestnek, amire az állam egészen szeptember 4-ig tartana igényt. Mindezt ingyen, ahogyan 74 további másik közterületre is.

Az idei évre vonatkozó kormányrendelet eleve egy hónapra, augusztus 1. és szeptember 1. között biztosít ingyenes területhasználatot Budapesten az augusztus 20-i ünnepséget szervező Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) Nonprofit Zrt-nek. Mindezt az eredeti törvény által megszabott világörökségi helyszíneken túl egyéb közterületekre is: a Népszava szerint az NRÜ június 2-i fővárosi önkormányzatnak írt leveléhez csatolt mellékletben

összesen 75 utat, teret, parkolót, rakpartot, hidat, sétányt és parkot sorolnak fel,

részben az atlétikai világbajnokság lebonyolításához is.

És most már a budapesti városvezetés előzetes áldása sem kell az engedélykérelemre, elég csupán 60 nappal korábban bejelenteni az igényt. Budapest csak az Andrássy út használatáért 62 millió forintot számlázhatna, de a fentiek fényében nem teheti, ahogy a maradék 74 közterület esetében sem. A legtovább az Andrássy út Dózsa György úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig terjedő szakaszára tart igényt a magyar állam, ráadásul a kormányrendelet által megszabott időszaknál is hosszabb időre, szeptember 4-ig.

„Ahogy Iván kimegy a színpadra, a közönség ovációban tör ki” – ezért imádja London a Fesztiválzenekart

Az NRÜ honlapján az is kiderül az augusztus 20-i programokról, hogy rendezvényszervezési és komplex kommunikációs feladatok ellátására 10,1 milliárd forintért (további 3 milliárd forint opciós tétellel), a tűzijáték lebonyolítására pedig 1,4 milliárdért szerződött az állami cég. Mindkét esetben a NER-közeli Balásy Gyula cégcsoportjába tartozó cégekkel.

Balásy neve leggyakrabban állami kommunikációs feladatok kapcsán szokott felmerülni, de Rogán Antal kedvenc propagandagyártójának idén más érdekes pillanatai is voltak.

The post Tétlenül nézhetik Karácsonyék, ahogy az állam ingyen és bérmentve foglalja le fél Budapestet – nem csak augusztus 20-án appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés