:

Futárrobotak raboltak ki Amerikában

Futárrobotak raboltak ki Amerikában

Házhozszállító-robotak rongáltak meg és raboltak ki az Egyesült Államokban – írja az Interesting Engineering. Ebben a hónapban több olyan eset is történt, amely során ezek az ételkiszállító-gépeket rugdosták vagy ajtajukat feszegették azzal a céllal, hogy megszerezzék a szállított árukat, vagy csak szimplán azért, hogy kárt tegyenek bennük.

Ilyen esetekben az éttermek újra elkészítik a rendelést, ennek költségét pedig a futárrobotak üzemeltető cég fedezi. Az egyik ilyen vállalat, a Serve Robots arról számolt be, hogy a támadások ellenére a kiszállítások 99,9 százaléka sikeresen lezajlik.

Egy másik cég, a Starship Technologies pedig számos védelmi intézkedést eszközölt az ilyen esetek megakadályozásának érdekében: 12 kamerával szerelték fel képeiket és egy hangos szirénával is, ami működésbe lép, ha meg akarnák rongálni.

Egyelőre egyik elkövető indítékát sem ismerni biztosan, de a feltételezések szerint egyeseket az ingyen ételhez jutás motivál, mások pedig a robot iránt érzett ellenszenvből követik el a rongálást. Utóbbiak azért dühösek a gépekre, mert féltik a megélhetésüket, és úgy gondolják, azok elveszik a munkát az emberektől.

Kapcsolódó Angliában már robotok végzik a bevásárlást A gépek 6 kilométer per órás sebességgel közlekednek és képesek érzékelni az autókat és a gyalogosokat is.

The post Futárrobotak raboltak ki Amerikában first appeared on 24.hu.