:

Iváncsai akkugyár: hiába lettek rosszul többen is, megkapta az engedélyt

Hiába a rosszullétek és a veszélyes vegyi anyagok egy részének „kifelejtése”, mégis megkapta a környezethasználati engedélyt az iváncsai akkugyár, írja a Népszava.

A dél-koreai SK On Hungary iváncsai lítium akkumulátor üzemének indításához szükséges környezethasználati engedélyt július 25-én adta ki a Fejér Vármegyei Kormányhivatal. A területen tárolt NCM akut toxikus és rákkeltő tulajdonságú veszélyes vegyi anyag által okozott rosszullétek kivizsgálására júniusban közös ellenőrzést tartott a munkavédelmi és a foglalkozás-felügyeleti hatóság. Ekkor derült ki, hogy a cég korábban elfelejtette bejelenteni, hogy az üzem működése közben veszélyes anyagokkal és keverékekkel dolgoznak.

Augusztus első napján azonban már rendben voltak az iváncsai létesítmény papírjai. A cég két rákkeltő anyagot jelentett be: NCM (nikkel-kobalt-mangán-lítium-oxid összetételű) port és 1,3 propánszultont.

Mindkettő súlyosan mérgező, belélegezve légzési nehézséget, szemmel, bőrrel érintkezve súlyos égési sérülést, hosszú távon rákot okozhatnak.

Az SK Innovation Dél-Korea első számú és legnagyobb energia- és vegyipari vállalata.

The post Iváncsai akkugyár: hiába lettek rosszul többen is, megkapta az engedélyt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés