:

A béremelés alternatívája? Plusz pénzre pályázhatnak a tanárok

A béremelés alternatívája? Plusz pénzre pályázhatnak a tanárok

Havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak a tanárok a kormány által most meghirdetett Köbüki programban.

Erről a Magyar Nemzetben beszélt Hornung Ágnes családügyi államtitkár. A pedagógusoknak ezért a pluszpénzért nem kell pluszmunkát vállal­niuk, a Köbüki programot meghirdető Kulturális és Innovációs Minisztérium azt szeretné, ha továbbra is tevékenyen részt vállalnának a tehetséggondozásban.

Az oktatók nyílt pályázati rendszerben, a www.emet.gov.hu oldalon jelentkezhetnek, és a nyertes pályázók tíz hónapon át havi nettó 75 ezer forint támogatást kaphatnak munkájuk további folytatására, a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységük ösztönzésére.

Végre kiderült, milyen tanév vár ránk. Íme minden, amit tudni lehet

A pályázatot egy hónapig lehet benyújtani, az eredményhirdetés októberben lesz. Ez az ösztöndíjprogram nem a köznevelési rendszerhez kapcsolódó bérkiegészítés, hanem a tehetséggondozás támogatása, az abban részt vevő tehetséggondozók további motiválása, hangsúlyozta Hornung Ágnes. „A mi feladatunk, hogy elősegítsük a tehetségek felfedezését, továbbá a tehetségük kibontakoztatásához szükséges támogatást minél teljeskörűbben biztosítsuk. Úgy tudnak elindulni képességeik kibontakoztatása felé, ha vannak olyan szakemberek, akik felfigyelnek rájuk és fejlesztik őket, egyengetik pályájukat” – fejtette ki.

The post A béremelés alternatívája? Plusz pénzre pályázhatnak a tanárok appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés