:

Alaposan megváltozik a Facebook és az Instagram Európában

Alaposan megváltozik a Facebook és az Instagram Európában

Nagy változás érkezik hamarosan a Facebookra és az Instagramra: hamarosan időrendi sorrendben jelennek majd meg a Történetek és Reels-videók, annak érdekében, hogy a vállalat megfeleljen az európai digitális szolgáltatásokról szóló törvénynek (DSA) – írja az Engadget.

Ez lényegében azt jelenti, hogy az algoritmusok kicsit háttérbe szorulnak az előző évek gyakorlatával szemben.

A bejelentésre azután került sor, hogy a Mark Zuckerberg által vezetett techóriás néhány hete elfogadta azt az uniós szabályt, melynek értelmében  egyértelmű engedélyt kell kérnie a felhasználóktól, hogy személyre szabott hirdetéseket jelenítsen meg náluk.

A Meta keddi bejelentésében kiemelte, már 1000 ember dolgozik azon, hogy a kifejlesszék az uniós szabályozásnak megfelelő megoldásokat. A változás lehetőséget kínál majd a felhasználóknak, hogy személyre szabjanak dolgokat az Instagramon és a Facebookon: így például arról is dönthetünk, hogy csak az általunk követett emberek Történeteit és Reels-videóit tekinthessék meg, mindezt időrendi sorrendben – a legfrissebbtől a legrégebbiig haladva, teszi hozzá a hvg.

Az egyelőre nem világos, hogy a bejegyzések sorrendjében ez milyen változást jelent majd, lévén az Instagramon már most is be lehet állítani, hogy időrendben jelenjenek meg a posztok. A Meta szerint a keresés is átalakul, így megoldható lesz, hogy csak a beírt kulcsszavak alapján kapjunk találatokat, ne pedig a korábbi tevékenységünk vagy személyes érdeklődésünk alapján.

The post Alaposan megváltozik a Facebook és az Instagram Európában first appeared on 24.hu.