:

Brutális számokkal sokkolt az Nvidia

Szerda késő este a New York-i tőzsdezárást követően tette közzé negyedéves jelentését az Nvidia. Mindenki erre várt – a chipgyártó minden elemzői várakozásra rávert.

Az Nvidia pénzügyi második negyedévének bevétele 13,51 milliárd dollár volt, közölte a vállalat, ami több mint kétszerese az egy évvel ezelőttinek, és messze meghaladta a FactSet felmérésében szereplő elemzői előrejelzéseket. A nettó nyereség 6,19 milliárd dollár volt, ami szintén meghaladta a Wall Street várakozásait.

Jöhet az újabb Nvidia rekord

Jelezve, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos beruházások fellendülése nem mérséklődik, az Nvidia közölte, hogy

a folyó negyedévben 16 milliárd dollár körüli bevételre számít, ami szintén mintegy 3,5 milliárd dollárral haladta meg az elemzői várakozásokat.

Ez a szám újabb rekordot jelentene a vállalat számára, és több mint kétszerese lenne az egy évvel korábbi hasonló időszaknak.

Nagyon úgy néz ki, hogy nagy napja lesz ma a tőzsdén az Nvidiának. A befektetők nagyon várták már a számaikat, ezek alapján az AI körüli befektetői érdeklődés tovább növekedhet majd.

The post Brutális számokkal sokkolt az Nvidia appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés