:

Nem vagyunk kint a vízből – Orbán Viktor butaságról, bérekről, keleti nyitásról beszélt

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a béreket érintő közelgő változásról, az energiabeszerzésről és a keleti kapcsolatokról is beszélt.

A B-Közép rigmusa

Magyarország történelmi lemaradásban van a béreket illetően, szerinte a B-közép rigmusa érvényes rájuk: még, még, még, ennyi nem elég!

Helyes tartja, hogy segítik a munkaadók és munkavállalók tárgyalását, de nem avatkoznak közbe.

Szerinte „egyelőre nem vagyunk kint a vízből”, de augusztusban jöhet a változás, azon dolgoznak, hogy a bérek érjék utol az áremelkedés ütemét.

A csap Törökország kezében

A miniszterelnök szerint keményen dolgozik a pénzügyminiszter a rezsicsökkentés védelmén.

Állítása szerint Európában Magyarországon fizetik az emberek a legalacsonyabb árat a gázért és áramért, holott több országnak vannak saját olaj- és gázmezői. Orbán Viktor azt mondta, új utakat kellett keresni, most a csap Törökország kezében van.

Azerbajdzsánban termelnek óriási mennyiségben elektromos áramot, azt tenger alatti vezetéken Románián keresztül érkezne Magyarországra. Katarból hajón érkezne Horvátországon át a gáz – mondta el az eddigi tárgyalásokról.

Csak a nagyon engedhetik meg maguknak, hogy lassúak és buták legyenek

Orbán Viktor szerint az ország előnye, hogy tíz éve épülnek a kapcsolatok a keleti nyitás nevében.

„Egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg magának, hogy buta legyen. Az ész előrelátóképességet és gyorsaságot jelent” – fogalmazott.

The post Nem vagyunk kint a vízből – Orbán Viktor butaságról, bérekről, keleti nyitásról beszélt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés