:

Fokozódik a rekkenő hőség, erre számíthatunk a hétvégén

Harmadfokúra emelte és hétfő éjfélig meghosszabbították a hőségriasztást az ország egész területére. A hőmérő akár 38 Celsius-fokot is mutathat, éjszaka sem hűlünk 17 fok alá.

Talán utolsó forró lehelletét élvezhetjük / szenvedhetjük el a nyárnak, az előttünk álló hétvégén még megizzadunk párszor.

Több ebből Ennyi magyar dolgozót csábítottak át a szomszédba az elmúlt hónapban KSH: így alakult a foglalkoztatottak és az álláskeresők aránya

Vörös kód

Még hétfő délután rendelte el az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást az ország teljes területére csütörtök éjfélig. A rekkenő hőség azonban még több napig eltart, sőt hétvégén fokozódik, 32-38 fokot mérhetünk majd a legmelegebb órákban – írja az MTI.

Péntek reggel 8 órától hétfő este 8 óráig a “vörös kód” kiadását rendelték el, ami speciális eljárásrendet jelent; minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került emberről kap információt.

Forró napok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a középhőmérséklet 25-27 Celsius-fok körül, északkeleten 25 fok alatt várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken még döntően 32 és 36 fok között alakul, majd szombaton és vasárnap 32 és 38 fok közé melegszik fel a levegő, hétfőn pedig a maximum 29 és 37 fok között valószínű.

A következő napokban a hőmérséklet hajnalban jellemzően 17 és 24 fok között várható.

The post Fokozódik a rekkenő hőség, erre számíthatunk a hétvégén appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés