:

Precíziós táplálás talajforgatás nélkül, fenntartható és költséghatékony módon

Precíziós táplálás talajforgatás nélkül, fenntartható és költséghatékony módon

A Bloomair technológia lehetőséget nyújt a talajbolygatással járó művelések kiváltására. Az eszköz segítségével visszaállítható az optimális talaj-levegő arány.

A nagynyomású levegővel egyidejűleg bármilyen folyékony halmazállapotú tápanyag, szerves- és műtrágya vagy akár öntözővíz bejuttatható a talaj mélyebb rétegeibe.

A Bloomair technológia és a berendezés működése

A saját fejlesztésű tüske segítségével nagy nyomással levegőt juttathatunk a talaj mélyebb rétegeibe. A fellazított talajban létrejön az ideális levegőarány, ami segíti a gyökerek növekedését, a vízfelvételt valamint a tápanyagok felszívódását. A berendezés közvetlenül a  nagynyomású levegővel feltört talajrétegekbe juttatja az öntözésre szánt vízmennyiséget. A lazítás és az öntözés mellett lehetőség adódik különböző tápanyag mixek, folyékony trágyák közvetlenül a gyökérzónába történő juttatására.

A tüske geometriai kialakítása biztosítja a kijuttatott anyagok elterülését, és meggátolja azok felszín felé történő visszaáramlását. A technológia az adott talajminőséghez igazodva nyújt ideális kezelést.

Magyar innováció

– 100%-ban magyar, általunk fejlesztett eszközzel dolgozunk, amelynek segítségével a talajszellőztetés mellett a tápanyagbevitel is lehetséges. Ez a módszer egy újfajta talajlazítás, egy szabadalmaztatott, innovatív technológia, melynek a módszere az, hogy nagy nyomással a gyökérzónába juttatunk levegőt. Fellazítjuk a talajt 60-80 cm mélyen és ezzel egyidejűleg képesek vagyunk injektálási ciklusonként precíziósan, 1 deciliter pontossággal adagolt folyékony tápanyag, vagy akár nagy mennyiségű, 6 liter öntözővíz kijuttatására is – kezdte dr. Pomozi István, a Bloomair termékfejlesztési vezetője.

– A készülék egy speciális geometriájú, szabadalmaztatott tüske segítségével nagynyomású (12 bar) levegő segítségével, a kezeléshez kiválasztott folyadék halmazállapotú tápanyagot vagy öntözővizet a kívánt mennyiségben, visszaáramlás nélkül juttat a talaj mélyebb rétegeibe. Fellazítja a tömörödött talajt, és megnyitja a pórus járatokat.

A bejuttatott levegő és tápanyag ideális talajviszonyokat teremt, megszünteti az oxigénhiányos állapotot, javítja a gyökérlégzést és a mikrobiális aktivitást. A Bloomair technológiának köszönhetően lehetőség nyílik a szőlőültetvények, gyümölcsösök és egyéb fásszárúak igényeinek megfelelő, egyedileg elkészített tápanyagmixet juttatni közvetlenül a gyökérzónába, a megfelelő mennyiségben.

További információ: https://bloomair.hu/

 

The post Precíziós táplálás talajforgatás nélkül, fenntartható és költséghatékony módon appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés