:
Breaking News

Pár év, és nem lesz elég alma? 38 forintos felvásárlási árért nem csoda

Az önköltséget sem fedezi a gazdák szerint az alma kilónkénti felvásárlási ára. A szakmai szervezet szerint az almatermesztés drasztikusan visszaeshet.

Elégedetlenek a gazdák a léalma felvásárlási árával. Az egyik feldolgozó által kínált 38 forintos kilónkénti ár a 4-7 forintos szállítási díjjal arra sem elég, hogy fedezze az önköltséget. Az RTL.hu szerint csalódottak a termelők, hiszen két alkalommal is asztalhoz ültek a felvásárlókkal, hogy az árakról egyeztessenek.

Több ebből Fokozódik a rekkenő hőség, erre számíthatunk a hétvégén Ennyi magyar dolgozót csábítottak át a szomszédba az elmúlt hónapban

A Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet szerint az almatermesztés drasztikusan visszaeshet, mert a termelők szerint az árak túl alacsonyak évek óta.

A szervezet szerint egy év alatt legalább 50 százalékkal nőttek az almatermesztés költségei. Az induló felvásárlási ár mégis alacsonyabb, mint egy éve.

Az almatermesztőknek a szüreteléshez alkalmi munkásokra, munkagépekre van szükségük, a leszüretelt alma tárolásához pedig hűtőházakra.

The post Pár év, és nem lesz elég alma? 38 forintos felvásárlási árért nem csoda appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés