:

Olvasni és jegyzetelni, könyvek és füzetek nélkül

Olvasni és jegyzetelni, könyvek és füzetek nélkül

Mi történik, ha olvasni és jegyzetelni is szeretnél, de semmi kedved ahhoz, hogy könyveket és jegyzetfüzeteket cipelj magaddal? Gyakorlatilag a Lenovo Smart Paper. A matt E-ink kijelzővel rendelkező táblagépet a tavalyi CES-en mutatta be a Lenovo, és miközben a CES sok újdonsága sokáig csak remény marad, a Smart Papert már meg is tudod vásárolni.

A 10,3”-es képátmérőjű tablet csak 5,5 mm vastag és 408 grammot nyom. Lehetetlenül vékonynak tűnik, mégsem törékeny, ami leginkább a kifejezetten minőségi anyaghasználatnak köszönhető. A fém hátlap és a tűéles matt képernyő együtt nagyon erős megjelenést ad a tabletnek.

A Smart Papert egy Rockchip processzor hajtja, ami bőven elég minden olyan tevékenységhez, amit egy E-ink kijelzős tablettel végezni szeretnél. A párhuzamosan futó alkalmazások kezeléséhez 4 gigabájt ram került a gépbe, és a 64 gigás eMMC háttértárnak köszönhetően könyvek és jegyzetek tonnáinak cipelését lehet megúszni.A táblagép akkumulátora 3550 mAh-ás, aminek köszönhetően hetekig lehet használni egyetlen feltöltéssel.

De nézzük, mi a két legfontosabb funkció, amelyeket ez a táblagép kiválthat:

Olvasás

A már említett 64 gigabájtos háttértárnak köszönhetően könyvek tízezrei férnek el az eszközön. Ez a tárhely jóval nagyobb, mint az átlagos E-könyvolvasóké. Az Ebooks.com integrációjának köszönhetően ezt a több tízezer könyvet simán és egyszerűen le is tudod tölteni a Smart Paperre. Emellett természetesen a saját könyveinket, PDF dokumentumainkat is feltölthetjük.

A nagy, 10,3 hüvelykes átmérőjű képernyőn sokkal kényelmesebb olvasni, mint egy átlagos olvasón, vagy akár könyvön. A ritkább lapozásnak köszönhetően ráadásul az akkumulátor is tovább bírja, mint más termékeknél. A tükröződésmentes kijelzőt nem csak nappal lehet tökéletesen látni, hiszen a gép automatikusan, 24 lépcsőben állítja a fényerőt és a színhőmérsékletet, ha kevés lenne az olvasáshoz a természetes fény. A gép ráadásul zenéket is ajánl az aktuális olvasmányainkhoz, és ha nem értünk egy szót, az intelligens szótárnak köszönhetően azonnal ki tudjuk keresni.

Jegyzetelés

A Smart Paper jegyzetelésben is kifejezetten erős. A táblagéphez jár a toll és a tok is. Előbbivel jegyzetelve 9 tollfejet tudunk használni, és a gép 23 ms-os késéssel követi le az írásunkat, ami tényleg teljesen olyan, mintha csak papírra írnánk emellett. Érzékeli a dőlésszöget és a nyomás erősségét is, ráadásul 4096 szinten.

A jegyzeteléshez azonnal elérhető 75 sablon, hogy könnyedén megtaláljuk a hozzánk illő jegyzetfüzetet. A lejegyzetelt szöveget bármikor törölhetjük vagy mozgathatjuk, és ha akarjuk, a Lenovo remekül működő szoftvere a kézírásunkat gépelt szöveggé alakítja.

24.hu

Van egy olyan funkció is a táblagépben, amelynek segítségével folyamatosan rögzíti a jegyzetelés közben hallgató hangokat, így bármikor vissza tudjuk nézni, pontosan mi hangzott el, majd összehasonlítani a jegyzeteinkkel. Ezeket a jegyzeteket később a Lenovo Smart Paper opcionális előfizetésével szinkronizálhatjuk a telefonunkra, vagy a Windows-os számítógépünkre. A jegyzetek között kulcsszavas kereséssel is tudunk válogatni. A táblagépre összesen körülbelül 50 ezer oldalnyi jegyzet fér el, a tollat pedig sok más terméktől eltérően tölteni sem kell.

Az olvasáson és jegyzetelésen kívül vannak más extrák is a táblagépben. Mivel a rendszer alapja az Android 11, kapunk egy böngészőt is, amelyen weboldalakat tudunk böngészni. A böngészés kényelmes és gyors, ráadásul sokkal jobban kíméli a szemet, mint egy hagyományos tablet. Az E-ink kijelzőn emellett állíthatjuk azt is, hogy milyen gyakran frissüljön. A minél gyorsabb használat és a minél élesebb kijelző közötti skálán tudunk választani.

The post Olvasni és jegyzetelni, könyvek és füzetek nélkül first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés