:

Figyeli a gondolatainkat az orális szexet imitáló játékszer

Figyeli a gondolatainkat az orális szexet imitáló játékszer

Hamarosan akár a boltok polcaira is megérkezhetnek a tudatvezérelt szexuális játékszerek, melyek gombok nélkül, pusztán a reakciók alapján képesek örömet szerezni tulajdonosaiknak. Brian Sloan feltaláló már el is készítette az Autoblow elnevezésű gépet, ami a fellációt, vagyis az orális szexet szimulálja – írja az Interesting Engineering.

Célja eléréséhez Sloan, valamint a mögötte álló tudóscsapat elektroenkefalográfiát, vagyis EEG-t vetett be, melyet hagyományosan az agy spontán elektromos aktivitásának tanulmányozására használnak. Két alanyon már tesztet is végeztek, mely során a gépet a karok és lábak mozgatására való gondolkodással irányították. Attól függően, hogy a tesztalany milyen típusú mozgásra gondolt, gyorsabban vagy lassabban tudott haladni a gép.

A készülékből a feltaláló állítása szerint már több mint 400 ezer darabot adtak el.

A szex hagyományos leginkább az emberi kapcsolatról szól, így persze felmerül a kérdés, ki akarna robottal szexelni. Nos, a válasz rémisztő, ugyanis a Google X kutatás-fejlesztési részlegének egykori vezetője, Mo Gawdat szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság fejhallgatók, mint például az Apple Vision Pro vagy a Quest 3, hamarosan a szex szimulálására szolgálhatnak majd.

A bizarr technológia mellett sokan azzal érvelnek, hogy a szexuális játékok alkalmasak a magányosság elrettentésére. Azonban 2018-ban egy brit orvoscsoport közzétett egy kutatást, amelyben megállapították, hogy a szexrobotok nem csökkentik a magányosság érzését, sőt, akár súlyosbíthatják is azt.

The post Figyeli a gondolatainkat az orális szexet imitáló játékszer first appeared on 24.hu.