:

Nem tud fizetni a kivitelező, félkészen áll a tavaly nyárra ígért pécsi luxusszálloda

A kormányközeli cég egymilliárddal aláajánlott a versenytársaknak, belerokkant. A Relax hotel 2024 tavaszára készülhet el.

Továbbra is félkész állapotban áll az a Pécs melletti luxusszálloda, amit tavaly kellett volna átadni – írja az Átlátszó.

Az építkezés kivitelezője az a kormányközelinek tartott B Build & Trade Kft., ami több közpénzes beruházásban is érdekelt volt. Például, ők építették a pécsi utánpótlás-fociakadémiát, a baranyai négycsillagos Relax hotelre pedig 4,3 milliárdos ajánlatot tettek.

Több ebből Kilométerenként 3 milliárdért újítják Mészárosék, de alig lesz gyorsabb a vasútvonal forgalma Óriási gond van a Toyotánál, teljesen leálltak a gyártással

Ez éppen megfelelőnek tűnt a hotel építtetésével megbízott budapesti székhelyű MPHH Hotel Investnek. A céget Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, és Márton Péter alapították. A vállalat vezetője 2021-től Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi vezérigazgató-helyettese lett.

Az egyetem és a sportcsapat is pórul járt

Éppen ebben az évben írt ki közbeszerzést az MPHH a Pécstől délre fekvő Pogányban lévő szálloda kivitelezésére. A tendert – mint előtte már Pécsen sokszor, – a B Build & Trade nyerte, alig 4,3 milliárd forintos ajánlatuk a többi pályázóénál legalább egymilliárd forinttal olcsóbb volt.

A B Build & Trade az anyaghiányra és az elhúzódó szállítási határidőkre fogta a projekt félbemaradását. Az építkezés leállásának fő oka viszont az volt, hogy az alvállalkozók egy részét nem fizették ki. A B Build & Trade ellen ezért júniusban felszámolási eljárás indult, ami nem csak a szállodát, de két másik pécsi építkezést is érint. Gajda az Átlátszónak elmondta: már tavaly nyáron működnie kellett volna a szállodának, ezért inkább új kivitelezőt kerestek. Végül a Paralelbau Kft.-vel állapodtak meg, és azt ígérték, jövő tavaszra teljesen elkészülhet a hotel.

A B Build & Trade bebukása miatt azonban nem csak a szálloda maradt félbe. A PVSK sporttelepe is félkész állapotban áll, illetve a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs parkjának sorsa is bizonytalanná vált. A PTE szintén szerződést bontott a céggel.

The post Nem tud fizetni a kivitelező, félkészen áll a tavaly nyárra ígért pécsi luxusszálloda appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés