:

Havonta indul turistajárat az űrbe

Havonta indul turistajárat az űrbe

Bő három hónapon belül már harmadszor indít űrturisztikai expedíciót a Virgin Galactic: Richard Branson brit milliárdos vállalata szeptember 8-ára tűzte ki a következő repülés időpontját – írja az Interesting Engineering.

A Galactic 03 elnevezésű expedíciója lesz a vállalat nyolcadik űrrepülése összességében, és a harmadik, amiken űrturistákat szállít. A Galactic 03 három fizető ügyfeleket visz a szuborbitális űrbe, 85 kilométeres magasságba az új-mexikói Spaceport America űrrepülőtérről. Bár a Virgin Galactic még nem nevezte meg azokat az utasokat, akik a Galactic 03-mal repülnek majd, valószínűleg már régóta várják az expedíciót.

Jon Goodwin, a Virgin Galactic előző járatának utasa például több mint egy évtizedet várt, mire megkapta a hívást. Eddig ő volt az egyetlen fizető utas, mivel az első kaland az olasz légierő kiképzésére szolgált, míg a második járatra két nő csupán nyerte a jegyet, aminek értéke egyébként 450 ezer dollár.

A Galactic 03 legénysége már 2005-ben megvásárolta a jegyét, és azóta aktív részesei a vállalat asztronautákból álló közösségének

— olvasható a Virgin közleményében, hozzátéve, hogy mostantól havonta indulhatnak hasonló járatok.

A hajó legénységének tagja lesz Colin Bennett, a vállalat egyik űrhajós oktatója. Az egész élmény nagyjából egy órán át tart, beleértve a felszállást a kifutópályáról, a Unity felengedését és repülését, valamint a leszállást.

The post Havonta indul turistajárat az űrbe first appeared on 24.hu.