:

Puha, formás, elringat

Puha, formás, elringat

1.Adamo hinta
Sok átvirrasztott éjszaka után Németh Ádám minden irányba mozgatható bölcsőhintát tervezett rosszul alvó kisfiának. Az eredeti és az azóta továbbfejlesztett verzió (Lux) is már újszülöttkortól használható, lényegében egy textilhinta fakerettel. Van plafonba fúrható és állványos verzió is, az egypontos rögzítés révén minden irányba mozgatható. A speciális textil miatt a baba fel tudja venni a magzati pozíciót, és a hinta az anyaméhben lévő ingereket adja vissza.

2. Liliputi puha talpú cipők
A Liliputi üzlet eredeti tulajdonosai nem akartak ortopéd cipőt adni a lányukra, ezért fogtak bele a barefoot lábbelik gyártásába. A totyogók idegrendszere, koordinációja és egyensúlya a mezítlábazással fejlődik, a lábboltozat és a talpizmok erősödnek. Ezeket az előnyöket nyújtja a puha, vékony, flexibilis talp is.
A legújabb dizájn tappancsos talppal készült, ez is hajlékony, de kevésbé sérülékeny, és a nedvességet is jobban tolerálja.

3. Szamos kölyök cipők
Juhász János csengeri cége, a Szamos Kft. 2006-ban kezdett gyerekcipőket (is) gyártani. Vannak szupinált kiscipőik is, ami azt jelenti, hogy a sarokrészen 4,5 milliméterrel magasabb a belső oldaluk, így enyhén kifelé dőlésre kényszerítik a lábat. Ebben piacvezető Magyarországon a cég. A cipők speciális kaptafán készülnek, és úgy vannak kialakítva, hogy az erősebb kéregrész jobban tartsa a gyerek bokáját.

4. Varázspalló
Kálmán Melinda és Barbély Balázs fiaiknak kezdtek házilag játékokat készíteni, miután a várost hátrahagyva természetközeli életet választottak. A bükkfából készült varázspalló fejleszti és harmonizálja a gyerekek mozgását, vagy épp lecsendesítik őket. A babákat ringatni lehet benne, a nagyobbak pedig a mozgáson túl szerepjátékokhoz is használhatják, vagy épp megpihenhetnek rajta. A natúron kívül még tizenhárom színben készítik.

5. Liliputi hordozó
Nardai Nóra és Földi Balázs csatos hordozója gyorsan bevethető, több ponton állítható, jól illeszkedik a növekvő babához. Jó a súlyelosztása, ezért nehezebb gyerekeket is hosszú ideig, akár hároméves korig lehet vele hordozni. Az apák ezt preferálják, jobban szeretik a kötözés helyett a csatokat. Ápolástechnikai eszköz minősítése miatt egészségpénztárra elszámolható.

6. Nosiboo orrszívó
Két pécsi mérnök édesapa, Mátrabérci Zsolt és Streitmann Walter fejlesztette ki, miután a hasonló termékekkel nem voltak elégedettek, a porszívót pedig, amit gyakran plusz csővel orrszívásra használtak, nem tartották higiénikusnak. A Nosiboo Pro szabályozható szívóerejű, csendes, könnyen tisztítható orvostechnikai eszköz, számos nemzetközi díjjal elismerték. A termékcsaládban hordozható és kézi orrszívó is van.

The post Puha, formás, elringat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés