:

Németh Szilárd egykori iskolájában is becsöngetnek, Orbán törvényei is falra kerültek 22,5 milliárdból

Németh Szilárd egykori iskolájában is becsöngetnek, Orbán törvényei is falra kerültek 22,5 milliárdból

„Minden magyar gyermek újabb őrhely!” – áll az orbáni mondat a 22,5 milliárdból felújított gimnázium lépcsője mellett.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium többek közt Németh Szilárd rezsibiztost nevelte ki magából. Neki sajnos nem volt még lehetősége falon is megcsodálni azt a hét gondolatot, amire Orbán Viktor kormányfő egy 2020-as beszédében úgy hivatkozott: „a XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának könnyekkel és vérrel kiizzadt hét törvénye”.

Hiszen most csütörtökön adták át hivatalosan a Jedlik Ányos felújított, kibővített épületét. Az MTI tudósítása szerint a régi épületrészét felújították, és mellé egy új épületrész is épült. Ahogy azt már Dömötör Csaba fideszes képviselő posztolta a Telex cikke szerint, 22,5 milliárdos állami támogatással valósult meg a beruházás, a képeket pedig, mint Dömötör írja, „érdemes megnézni, magukért beszélnek”.

Köztük van az alábbi is, ahol a fent említett hét „törvény” került piros-fehér-zöld keretezésbe a lépcsősor mellett.

Forrás: Dömötör Csaba // Facebook Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!Minden magyar gyermek újabb őrhely!Az igazság erő nélkül keveset ér!Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!Egyetlen magyar sincs egyedül!

„Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét” – mondta ezekről Orbán az említett 2020-as beszédben.

A felújítással a gimnázium színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt, valamint kápolnát is kapott.

Borítókép: Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelõs kormánybiztos, jedlikes öregdiák beszédet mond a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújított és kibõvített épületének átadásán 2023. augusztus 31-én.

The post Németh Szilárd egykori iskolájában is becsöngetnek, Orbán törvényei is falra kerültek 22,5 milliárdból appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés