:
Breaking News

Visszaéltek Karikó Katalin nevével, ami miatt most muszáj volt felszólalnia

Visszaéltek Karikó Katalin nevével, ami miatt most muszáj volt felszólalnia

Semmi köze a világhírű kutatóbiológusnak ahhoz a készítményhez, amit a nevével és képével reklámoznak.

„Ismét visszaéltek a nevemmel és a képmásommal az internetes felületeken”

– ezt Karikó Katalin kutatóbiológus, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora közölte csütörtök délután a Forbes.hu-val. Karikó szerint „újabban visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezelésével kapcsolatos készítményt reklámoznak a legismertebb online közösségi fórumon egy rám hivatkozó álinterjúban, a nevemmel és a képmásommal visszaélve”. Mint írja, a szöveg és a fotó, azon túl, hogy őt érintő jogsértés, a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas.

Megkérdeztük Karikó Katalint, hogy miről beszélgettek Tom Hanksszel

„Szeretném tudatosítani, hogy a nevemet nem adtam és a jövőben sem adom semmiféle termék, gyógyhatásúnak feltüntetett készítmény reklámjához. Ne higgyenek az olyan hirdetéseknek, melyek reám való hivatkozással jelennek meg!”

– írja Karikó, hozzátéve, hogy nem vett és nem is vesz részt a szóban forgó hirdetésben, képének felhasználásához nem járult hozzá, tanácsot, interjút, nyilatkozatot nem adott ezzel kapcsolatban, a neki tulajdonított mondatokhoz semmi köze, ő ezekből soha nem mondott vagy állított semmit sem. Karikó azt kéri az illetékes szervektől, hogy „haladéktalanul” tegyék meg a szükséges lépésket.

Ahogy azt megjegyzi, korábban körömgomba elleni és vérnyomáscsökkentő szereknél is visszaéltek a nevével.

The post Visszaéltek Karikó Katalin nevével, ami miatt most muszáj volt felszólalnia appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés