:
Breaking News

Az emberek jelentős része aggódik a háztartási gépek fogyasztása miatt

Az emberek jelentős része aggódik a háztartási gépek fogyasztása miatt

A Samsung is részt vett az idei IFA szakkiállításon, ahol nemcsak az új, ételekre és egészségre fókuszáló Samsung Food alkalmazás került előtérbe, de a vállalat beszámolt az egyik legújabb, az Opiniummal közösen végzett európai kutatásáról is, amiból kiderült, hogy válaszadók több mint háromnegyede (77%) vásárláskor már energiatakarékos műszaki cikkeket keres, és kétharmaduk (67%) fontosnak tartja, hogy a következő készüléküket olyan alkalmazásokkal társíthassák, amiken nyomon követhető az energiafogyasztás, és amik elősegítik annak csökkentését.

Az energiaárak európai szintű emelkedése kapcsán a megkérdezettek 72 százaléka aggodalmát fejezte ki az otthoni háztartási készülékek üzemeltetési költségei miatt.

A kutatásból emellett az is kiderült, hogy az okostechnológia nyújtotta megoldásokkal a megkérdezettek 54 százaléka megfigyeli otthonát távolléte alatt, 39 százalék nagyobb biztonságban érzi magát, amikor egyedül van otthon, 39 százalék pedig biztonságban tudja családját, amikor nincs otthon.

A felmérés eredményei alapján a megkérdezett európaiak egynegyede kulcsfontosságúnak tartja az okostechnológia beépítését következő otthonába, és a válaszadók több mint háromnegyede (77%) számára kívánatos egy teljesen működőképes okosotthon.

Kapcsolódó Így spórolhatom meg a havi áramfogyasztásom 10 százalékát Lehet-e számottevően spórolni azzal, ha kihúzzuk a kütyüket, és nem hagyjuk őket készenléti állapotban?

The post Az emberek jelentős része aggódik a háztartási gépek fogyasztása miatt first appeared on 24.hu.