:

Búcsúzunk, Ádám, hiányozni fogsz

Elhunyt Szedlák Ádám szabadúszó újságíró, akinek a Forbesban is számos írása jelent meg. A tudományos újságírás sokat köszönhet neki. Hihetetlenül kedves, nagy tudású szakembert vesztett a hazai média.

Testvére jelentette be, hogy elhunyt Szedlák Ádám újságíró. Sok helyen dolgozott, az utóbbi években szabadúszóként, a Forbesban több írása is megjelent az elmúlt években online, de a magazinban és a különszámjainkban is rendszeresen publikált.

A régi Origo.hu tech rovatában dolgozott, majd a Vs.hu rovatvezetője lett, a lap szétesése óta szabadúszó volt. Dolgozott a 24.hu-nak, HWSW.hu-nak, a Kreatívnak, közben workshopokat is tartott a Független Médiaközpontban.

Kevés téma volt, ami nem mozgatta meg, ami érdekelte, abba nagyon mélyen elmerült,

egyfajta reneszánsz emberként volt a hazai digitális világ egyik fontos arca.

A legtöbben Keltként ismerték. Népszerű volt saját hírlevele, a Rakasz, de podcastja is futott az elmúlt években Meti Heteor címmel – 10 év után épp a nyáron vették fel az utolsó adást Pohly Ferenccel (vele a Vs.hu-nál dolgoztak együtt).

Végtelenül kedves ember volt, a magyar média egy roppant széles világlátású, művelt és humoros újságírót veszített el. A tudományos-technológiai újságírás is sokat köszönhet neki, sokakat inspirált közérthető, de szakmai cikkeivel, tudásával és társadalmi érzékenységével.

Búcsúzunk, Kelt. Hiányozni fogsz – mindannyiunknak itt, ebben az országban.

The post Búcsúzunk, Ádám, hiányozni fogsz appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés