:

Ukrajna szerint orosz drónok robbantak Romániában – Bukarest mást állít

A NATO-fenyegetettség a kérdés.

Ukrajnai hírszerzések szerint hétfő hajnalban orosz drónok estek majd robbantak fel a NATO-tag Románia területén. A drónok az ukrán kikötői infrastruktúrát támadták a Dunán. A hírekkel ellentétben azonban Románia kategorikusan cáfolta az történteket, írja a Reuters.

Több ebből Ukrajna szerint orosz drónok robbantak Romániában – Bukarest mást állít Másfél hónapja nem volt ilyen: ennyiért tankolhatunk szerdától

A hírt az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko tette közzé Facebook-oldalán. Nikolenko a határőri szolgálatra hivatkozott: szerintük Izmajil kikötője közelében orosz drónok zuhantak le és robbantak fel a határos román területen.

 „Ez egy újabb megerősítése annak, hogy az orosz rakétaterror nemcsak Ukrajna, hanem a szomszédos országok, köztük a NATO-tagállamok biztonságára is óriási veszélyt jelent” – írta Nikolenko.

A román védelmi minisztérium közleményében zárkózott el az ukrán állítástól. A kérdés a NATO kollektív védelmi kötelezettsége miatt jelentős: ennek értelmében a katonai szövetség az egyik tagállam elleni támadást az összes szövetséges elleni támadásnak tekinti.

Nikolenko egy fotót is közzétett, amin a robbanás lángjai láthatóak az ukrajnai Odessza régió és a román terület közötti választóvonalon, a Duna túlsó partján. A Reuters ukrán értesülései szerint két drón esett a román határon túlra.

The post Ukrajna szerint orosz drónok robbantak Romániában – Bukarest mást állít appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés