:

Már a fejlesztőknél lehet a PlayStation 5 Pro

Már a fejlesztőknél lehet a PlayStation 5 Pro

A PlayStation 5 Pro, azaz a 2020-ban piacra dobott PlayStation 5 erősebb hardverrel szerelt változatáról már korábban is bukkantak fel pletykák az interneten, és a hiteles forrásairól híres Im A Hero Too nevű felhasználó információi szerint a Square Enix kiadó már új PS5 devkitekkel dolgozik, ami a feltételezések szerint a PS5 erősebb változata.

A devkit, avagy a fejlesztői készlet a konzolok egy olyan változata, ami hardverében megegyezik a boltokba kerülő verziókkal, de úgynevezett debug, vagyis a fejlesztéshez használható szoftver fut rajta. Ezeket a fejlesztők már jóval a hivatalos megjelenés előtt megkapják, hogy előre tudjanak fejleszteni/optimalizálni a később kereskedelmi forgalomba kerülő termékekre. Amennyiben a feltételezés igaz, és a Square Enix már tényleg a PS5 Pro devkitjével dolgozik, akkor a gép fejlesztése már előrehaladott állapotban lehet, bár a megjelenése így sem várható 2024 második felénél korábban.

Im A Hero Too emellett a Nintendo Switch utódjával kapcsolatban is szolgált néhány érdekességgel: forrásai szerint az új konzol fejlesztői készlete egy ideje már elérhető a fejlesztők számára, a hardver ugyan képes lesz futtatni a Switch-re kiadott játékokat, ugyanakkor az új gép mellé kiadott játékok memóriakártyája új formátumot kap, illetve a konzol újdonságai között szerepelni fog valamilyen kamerás funkció is.

Érdekesség továbbá, hogy a kiszivárgott infók szerint az eredetileg PS4-re kiadott Final Fantasy VII Remake elérhető lesz az új Nintendo konzolra, és a portolás könnyedén zajlott, ami arra enged következtetni, hogy a Switch utódja a hardvert illetően a PS4-hez és az Xbox One-hoz lesz közelebb, mintsem a PS5-höz és az Xbox Series X-hez.

Kapcsolódó Mennyibe kerül manapság játszani? PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

The post Már a fejlesztőknél lehet a PlayStation 5 Pro first appeared on 24.hu.