:

Zártkörű kibocsátással szerzett tőkét a tiszta energia ipari innovációjára az EIT

Sikeresen lezárta a több mint 140 millió euró értékű tőkét biztosító zártkörű kibocsátási körét az EIT InnoEnergy.

A 140 millió eurót szerző zártkörű kibocsátás keretében új stratégiai szereplők és meglévő részvényesek is befektettek a Forbes.hu-hoz eljuttatott közlemény szerint.

Ez összességében elegendő friss pénzügyi forrást biztosított ahhoz, hogy az InnoEnergy megduplázza a folyamatban lévő tevékenysége hatását – idézik Marcin Wasilewskit, az EIT InnoEnergy Central Europe vezérigazgatóját.

A befektetők között az új stratégiai szereplők:

Societe Generale,Santander CIB,PULSE – CMA CGM Energia Alap,Renault Group,Stena RecyclingNIIT

Az újra befektető meglévő részvényesek:

Siemens Financial ServicesSchneider Electric,Capgemini,Volkswagen Group,ING,Koolen Industries,GROUPE IDECEngie

Mire megy a pénz?

A bevételt az új üzletkötések számának növelésére, a jelenlegi 200 portfólióvállalat növekedésének támogatására, az új ipari bajnokok, például az InnoEnergy vállalatépítők sikeres elindításának felgyorsítására, az új szabályozási keretek által teremtett lehetőségek megragadására, valamint az USA-beli terjeszkedés fellendítésére fordítják.

Az InnoEnergy jelenleg 200 vállalatból álló portfólióval rendelkezik, amelyek közül három unikornis, és amelyek jó úton haladnak ahhoz, hogy 2030-ig összesen 110 milliárd eurós bevételt és 2,1G tonna CO2e megtakarítást érjenek el.

Ezek a vállalatok együttesen eddig 9,7 milliárd eurót befektetést szereztek.

Ez a zártkörű kibocsátási kör megerősíti az InnoEnergy szerepét, mint az egyik erős eszköz Európa kezében ama törekvés megvalósítására, hogy a közösség 2050-re elérje a kitűzött nettó nullás célkitűzését, miután a világ gazdaságai közül elsőként éghajlatvédelmi törvényben rögzítette azt – írják.

Mi az az InnoEnergy?

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) az EU független szerve, a 2008-ban alapított intézet célja az innováció előmozdítása a tagállamokban, központja Budapest. A komoly pénzügyi alappal dolgozó EIT a befektetője többek között több magyar alapkezelő alapjának is (Dayone Capital, OXO, Euroventures).

Megalakulása óta az EIT InnoEnergy több mint 7000 induló vállalkozást világított át, több mint 300 terméket vezetett be a piacra, és felügyelte amint portfóliócégei több mint 370 szabadalmat nyújtsanak be. Ma az EIT InnoEnergy egy több mint 200 fős csapattal rendelkezik, irodákkal Európa-szerte és az Egyesült Államok-beli Bostonban.

Nyolc tudományos és innovációs társulással rendelkezik, az InnoEnergy többek között a fenntarthatóság fejlesztésén dolgozik.

The post Zártkörű kibocsátással szerzett tőkét a tiszta energia ipari innovációjára az EIT appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés