:

Kétharmadot szerzett, de kiszáll az állam a két postai biztosítóból

Értékesíti a két Posta Biztosítóban lévő tulajdonrészét az állam, holott alig néhány hónapja szerezte meg a két biztosító kétharmados tulajdonrészét.

Nyílt, piaci versenyfolyamat keretében értékesíti többségi részesedését a Magyar Posta két biztosítójában a magyar állam – jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A magyar államnak a száz százalékos tulajdonában levő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén volt 66,9 százalékos részesedése a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban.

Több ebből Zártkörű kibocsátással szerzett tőkét a tiszta energia ipari innovációjára az EIT Nehezet reggelizett a forint

Az értékesítést a Deloitte nemzetközi tanácsadócég bonyolítja majd, az indikatív ajánlati fázis októberben, a kötelező ajánlati fázis decemberben zárulhat le, az ezek alapján kiválasztott vevővel jövő év elején írhatják alá a szerződéseket.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében utalt rá, hogy az állam már korábban deklarálta, hogy nem célja a biztosítókban meglévő tulajdonának hosszú távú megtartása, tulajdonszerzésével csak a piac konszolidációját kívánta erősíteni.

The post Kétharmadot szerzett, de kiszáll az állam a két postai biztosítóból appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés