:

Átlátszó: Újra a tenderkirályok nyertek Győrben milliárdos közbeszerzéseket

Újra „tenderkirályokkal” kötöttek milliárdos értékű keretszerződéseket Győrben, megintcsak versenykorlátozó feltételek mellett.

Ismét „tenderkirályokkal” kötöttek nagy összegű keretszerződéseket Győrben. Az Átlátszó nemrég írta meg, hogy a rendőrség után a bíróságról is lepattant az Integritás Hatóság nyomozást sürgető indítványa néhány gyanús győri közbeszerzéssel kapcsolatban. Friss cikkük alapján azonban

a tenderkirály cégek újabb több hónapra vagy évre szóló, összesen több milliárd forint értékű keretszerződéseket nyertek el Győrben, hasonlóan versenykorlátozó feltételek mellett.

Miről van szó pontosan?

Az Átlátszó februárban írta meg, hogy Győrben ugyanaz a három cég több száz megbízást kapott a várostól egy-egy nagy keretmegállapodásnak köszönhetően.A keretmegállapodásokat alapvetően versenykorlátozó módon írták ki, azaz a nyertes cégek valódi verseny nélkül jutottak munkához.A keretmegállapodások nemrég lejártak, így Győr új közbeszerzési eljárásokat indított. Ezeken is a korábban befutó nyertes cégek lettek a befutók: a Strabaggal felálló konzorcium és a Vill-Korr Hungária Kft.

Májusban került sor a győri utak karbantartásával kapcsolatos tender kiírására, erről augusztusban döntöttek. Az eredménye hivatalosan szerdán jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

A keretmegállapodás a győri önkormányzati tulajdonú vagy kezelésű bel- és külterületi közutak, kerékpárutak, járdák és az utakhoz tartozó csapadékvíz elvezető létesítmények és műtárgyak fenntartására, karbantartására, felújítására, átépítésére vonatkozik. A szerződés 24 hónapra szól, 12-vel meghosszabbítható.

A nyertes a Strabag és a Reaszfalt Kft. párosa lett, akikkel 7 milliárd forint értékben kötötték meg a keretmegállapodást.

Az előző tendert a Strabag még a KIFÜ-KAR Zrt.-vel nyerte el, utóbbi helyére azonban most a Reaszfalt Kft. lépett. A budapesti cég tulajdonosa tavaly március óta a Pannon 2010 Zrt., amely többek között az M9-es autóút tervezésére is megbízást kapott.

The post Átlátszó: Újra a tenderkirályok nyertek Győrben milliárdos közbeszerzéseket appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés