:
Breaking News

Csúcsfizetést kínáló szakmára válthat, aki unja a mostani munkáját

Csúcsfizetést kínáló szakmára válthat, aki unja a mostani munkáját

Szeptember 17-ig még bárki jelentkezhet a PROGmasters munka mellett is elvégezhető szoftvertesztelő képzésére, amelynek résztvevői két szakterületen – a manuális tesztelés és a tesztautomatizáció területén is – képzettséget szerezhetnek. Ezután a végzetteket az iskola az elhelyezkedésben is segíti és így minimum bruttó 450 ezer forintos kezdő fizetésre számíthatnak. Az átlagosan 4-6 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése viszont már a 850 ezer – 1,4 millió forintot is elérheti – derül ki a Hays Hungary Salary Guide 2023-es kutatásából.

Humán érdeklődéssel is lehet keresnivalónk – precizitás és empátia kell hozzá

A tesztelők feladata, hogy a programozók által elkészített alkalmazások, szoftverek hibátlan működéséről megbizonyosodjanak, illetve ellenőrizzék, hogy az elkészült program megfelel-e az ügyfél igényeinek. A szerepük ezért nélkülözhetetlen, hiszen például egy orvosi vagy egy repülőgép-karbantartási szoftver működését, vagy egy távközlési eszköz programját is a szoftvertesztelők ellenőrzik. Ebből adódóan ebben a munkakörben elengedhetetlen a precizitás, és fontos a javítással járó monotonitás tűrése, ahogyan az empátiakészség is – hiszen a tesztelőknek mások munkájára kell visszajelzést adniuk.

Szeptember 17-ig lehet jelentkezni a munka mellett végezhető képzésre

Az október 2-án induló képzésre szeptember 17-ig még bárki jelentkezhet. A sikeres felvételihez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor előnyt jelent az angol nyelvtudás. Az 5 hónapos tesztelő tanfolyam hétfőtől csütörtökig, 17-től 20 óráig, online formában zajlik, így a képzést a résztvevők munka mellett is elvégezhetik. Ráadásul az órákról felvétel is készül, így azok utólag is visszanézhetők.

Az elhelyezkedésben is segítenek az 5 hónapos képzés végén

Az 5 hónapos képzést sikeresen teljesítők egy nemzetközileg elismert képesítést (ISTQB / CTFL) is szerezhetnek, ráadásul a PROGmasters a munkához jutásban is segíti őket több mint 100 partnercégénél. A PROGmasters által elhelyezkedő junior tesztelők kezdő fizetése minimum bruttó 450 ezer forint lesz, ez az összeg pedig folyamatosan emelkedik – az átlagosan 4-6 év gyakorlattal rendelkező tesztelők havi fizetése már a 850 ezer – 1,4 millió forintot is elérheti.

A PROGmasters szeptember 14-én (csütörtökön) 18 órától ingyenes, online nyílt napot tart, amelyre várja a karrierváltás és a szoftvertesztelő képzés iránt érdeklődőket.

The post Csúcsfizetést kínáló szakmára válthat, aki unja a mostani munkáját first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés