:

Elképesztő funkciókat ígér az új GoPro akciókamera

Elképesztő funkciókat ígér az új GoPro akciókamera

A GoPro szeptember 6-án hivatalosan is bemutatta az elődmodellhez képest akár kétszeres üzemidővel bíró új akciókameráját, a HERO12 Black-ket. A gyártó ígérete szerint 5.3K és 4K HDR videófelvételre is képes lesz a kütyü, valamint vezetéknélküli audió támogatást, illetve új, erőteljes kamerafunkciókat is kapott.

A vállalat legújabb zászlóshajója 1/1,9″-os, extra nagy 8:7-es érzékelővel kerül piacra, ami lehetővé teszi a függőleges 9:16, szélesvásznú 16:9, hagyományos 4:3 vagy 8:7 teljes képarányú videók rögzítését. Emellett támogatja a vezeték nélküli hangátvitelt az Apple AirPods és egyéb Bluetooth audió eszközök, például fülhallgatók, fejhallgatók és mikrofonok számára, így sokkal könnyebb lehet a vlogolás. Az új funkcióknak köszönhetően pedig optimalizált fájltömörítést, nagyobb kontrollt és jobb színhűséget kapunk, ami sokat segíthet az utómunkák során.

További jó hír, hogy a a HERO12 Black a rögzítőfülek mellett mostantól 1/4-20-as rögzítőmenettel is rendelkeznek, így a HERO12 Black kompatibilis a szabványos kamerarögzítésekkel és tartozékokkal.

A 21 éves tapasztalattal bíró GoPro vállalat új modelljének képességeinek izgalmas része az új Max Lens Mod 2.0 kiegészítő is, amely 4K felbontás és 60 képkocka/másodperc felvétel mellett az egyik legszélesebb, 177 fokos látómezőt tesz lehetővé. A Max Lens Mod 2.0 elődjénél kétszer karcállóbb üveggel, illetve tartós, hidrofób lencsebevonattal rendelkezik, amely felszínéről elvezeti a vízcseppeket.

GoPro

A HERO12 Black 8x-os lassításra képes egészen 2,7K felbontásig, 4K-ban pedig 120 képkocka / másodperc sebességgel tud felvételeket készíteni a 4x-es lassításhoz. A videókból 24,7 megapixeles képkockákat tud kiemelni, fotó módban pedig 27 megapixeles fotókat tud készíteni. Ráadásul töltés közben fel is tudják tölteni a felhőbe a felvételeiket az előfizetők.

A GoPro végül azt is bejelentette, hogy az új Quik asztali alkalmazással a szofveres élményt és a GoPro előfizetői előnyöket is kibővíti.

Ez a szolgáltatás a GoPro előfizetők számára lesz elérhető, további díj nélkül, célja pedig hogy az asztali számítógépek teljesítményét és nagyobb képernyőméretét kihasználva biztosítsa azon funkciókat, amiket az appban lehet elérni. A Quik desktop november 1-től érhető el Macen, Windows-ra pedig 2024 nyarán jelenik meg.

A HERO12 Black a mai naptól rendelhető elő online, valamint szeptember 13-ától vásárolható meg a hivatalos magyarországi kereskedelmi csatornákban. A termék mellé egyébként egy vadonatúj szelfibot és egy vízálló távkioldó is érkezett, ezeket 2023. októberétől lehet majd megvásárolni.

The post Elképesztő funkciókat ígér az új GoPro akciókamera first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés