:

Booking.com ügy: hatósági ellenőrzés után törvénymódosítás készül

A Booking.com tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forint lehetett, és időközben megkezdődtek az egyeztetések arról is, hogy milyen jogszabályi módosításokra lehet szükség a Booking-ügy miatt.

Ahogyan arról korábban mi is írtunk, augusztus elején derült ki, hogy karbantartás miatt nem fizet a Booking több szállásadónak. Ez számos magyarországi szolgáltatót is érintett, a Magyar Turisztikai Ügynökség el is kezdte felmérni, hogy hányat: több ezret. Ezek után a GVH éppen tegnap rajtaütést tartott a Booking.com budapesti irodájában.

A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást (rajtaütést) is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse

– közölték a GVH-nál.

Törvénymódosítás készül

A Magyar Nemzetnek pénteken Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: augusztus végére a kormány és a törvényhozás határozott fellépésének köszönhetően

a hazai vállalkozások 98-99 százaléka megkapta az elmaradt díjakat a Booking.com-tól.

Jelezte, rendszerszinten már nincsen probléma, a fennálló ügyekben pedig tartanak a vizsgálatok.

– A Fidesz-frakció a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) érdekében bizonyos törvénymódosítási javaslatokkal fog élni, hogy ilyen helyzet többé ne alakulhasson ki. A frakción belül, valamint a különböző szervezetekkel is elkezdtünk egyeztetni arról, hogy milyen jogszabály-módosításokra lehet szükség ahhoz, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő, nemcsak a Booking.com-nál, hanem máshol sem, mondta Szatmáry.

The post Booking.com ügy: hatósági ellenőrzés után törvénymódosítás készül appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés